Zobrazit plnou verzi příspěvku: Obnovení starší verze Vault

Cheff
05.01.2015, 17:58
Zdravíčko!Vím, že dotaz patří spíše do Data management, PDM/PLM , ale tam bohužel není takový "proběh" a několik měsíců na odpověď nemám . Navíc se to Inventora i lehce dotýká, tak snad mi moderátoři prominou.Potřeboval bych z Vaultu vytáhnout / obnovit kompletní starší verzi podsestavy (je to poslední verze sestavy, ale včetně kompletních odpovídajících verzí komponent), které bohužel mám ve Vaultu již v novější verzi (ty nechci). Nové provedení se zařazovalo pouze v rámci komponent, nikoli sestavy, ale návrh se vrací k původnímu provedení... A vzhledem k tomu, že s Vaultem tak dobře nepracuji, tak poněkud "tápu"...

Mrázek
06.01.2015, 07:23

Předpokládám, že se jedná o verze, nikoliv revize. Obecně starší verzi nelze změnit v rámci historie na aktuální, ale je možné z ní vytvořit verzi novou.Postup:1.V klientu Vaultu vydejte soubor2.V klientu Vaultu v historii souboru získejte do pracovní složky požadovanou starší verzi souboru(na příslušné verzi přes pravé tlačítko zvolit získat-vydat)3.Otevřete soubor v Inventoru a zařaďte ho zpět(důležité je otevírat získaný soubor přímo v Inventoru z pracovní složky, nikoliv z Vaultu, který si automaticky otevírá poslední verzi).Asi vám nezbyde, než si takto vytáhnout jednotlivé komponenty (nevím, jak se to zachová, pokud jste průběžně nezařazoval sestavu - napíše vám to, že byly některé věci změněny, zda chcete aktualizovat sestavu - možná, že když zvolíte ne, tak to pomůže - to chce zkusit).Každopádně bych vyzkoušel:- vydat si celou sestavu- získat jednotlivé komponenty ze starších verzí- otevřít sestavu v AI z pracovního adresáře (měly by být použité získané starší verze)- zařadit Dejte vědět, jak jste uspěl - s Vaultem začínáme a podobné úlohy budeme určitě také řešit.



 


Cheff
06.01.2015, 09:59
Díky - nakonec to prošlo ještě o kousek jednodušeji (dával jsem otvírat z Vaultu, což nebylo dobře). Takže stačilo vydat/získat žádanou verzi (opravdu verzi - máme basic) sestavy z Vaultu a otevřít z adresáře přímo pomocí AI... (Sestava by si měla hlídat patřičné díly sama - což opravdu dělá ;-) Takže již jen zařadím a mám "opraveno".

Mrázek
06.01.2015, 10:02

Super, to jsem rád, že to tak funguje. Může se někdy hodit!