Zobrazit plnou verzi příspěvku: obrysy

rm_Jirasek
06.11.2014, 10:49

Ahoj, mám tady výkres (celou výrobní linku) a potřebuju co nejrychleji odmazat všechny vnitřní čary tak aby mi zůstaly pouze vnější obrysy. Jedná se celkem o velké množství čar a tím i velkou velikost souboru. V celkovou orientaci v hale by mi postačily linky pouze vnější obrysy. Existuje na to nějaký příkaz? Ořezávat vše ručne pomocí TRIM mi příjde celkem zdlouhavé. Pracuji na autocadu 2011. Předem děkuji všem za tipy a rady.Roman

splonk
06.11.2014, 11:00
Dobry den,zkuste prosim Vasi "vyrobni linku" nahrubo objet poliline tak. Pak zadejte prikaz _BPOLY a kliknete do prostoru mezi "linkou" a Vvami  nakreslenou polilajnou. Mela by se Vam vygenerovat krivka, ktera bude presne opisovat konturu "linky" (pro predstavu, je to neco podobneho, jako kdybyste danny prostor chtel vysrafovat...U prikazu _BPOLY to chce trochu laborovat s dialogovym oknem (nejlepe na pomocnem vykresu), a pak davat pozor na zazoomovani -AutoCAD totiz pri hledani hranice, scanuje objektu ktere mate ve "vyrezu modeloveho prostoru" tj., to, co v danem momente vidite na monitoru.Tak snad Vam to pomuze... :-)

Vladimír Michl
06.11.2014, 11:04

Pokud na linky používáte Factory Design Suite, můžete použít tip:http://www.cadforum.cz/cadforum/obvodova-krivka-aec-objektu-tip7046 Pro holý AutoCAD pomůže např. pomocný rámeček a příkaz [CMD]HRANICE[/CMD].

rm_Jirasek
10.11.2014, 14:01

Moc děkuji za tipy, velmi mi to pomohlo.