Zobrazit plnou verzi příspěvku: Oceňování zakázek v Inventoru

dusek
27.03.2013, 09:25
Dobrý den,naše vedení přišlo s přelomovou myšlenkou oceňování zakázek pomocí Inventoru. Představy o tom jak by se to mělo a nemělo dělat nemá žádné. Co vím já, je akorát to, že něco takového Inventor umí. A než se dám do hledání a studování podkladů o tom jak to vlastně funguje a co je k tomu všechno potřeba, tak bych chtěl využít tohoto fóra pro zjištění jestli to někdo používá, případně jak je s tím spokojen nebo co všechno je k tomu potřeba. Stačil by mi i nějaký odkaz k stručnému popisu jak na to, nechť se mám na začátku čeho chytit.Předem děkuji za všechny názory a rady.V.D.

Vladimír Michl
27.03.2013, 09:37
Pokud je cena parametrizovatelná z geometrických/fyzikálních vlastností modelu (hmotnost, materiál, použité konstrukční prvky, rozměry, konkrétní rozměrové parametry, strávený čas), dá se takový kalkulátor ceny udělat celkem snadno - nejsnáze s využítím iLogic, popř. makra z tipu:
http://www.cadforum.cz/cadforum/vypocet-celkove-ceny-iam-sestavy-z-cen-jejich-soucasti-tip9105

dusek
29.03.2013, 11:31
Dobrý den,děkuji za odpověď. O využití ilogicu případně makra vím, byl u nás zahraniční zákazník, který tvrdil, že na Inventor je nějaká nadstavba, která s tím umí pracovat, sám jsem nic takového nenašel, tak to by mne spíš zajímalo.Pak bych rád slyšel i nějaký názor z praxe, jestli to je přínos nebo spíš zátěž, jak to funguje a tak.

Martin Madaj
02.04.2013, 11:28

Dobrý den,
a neměli na mysli také Eco Materials Adviser? I když mám dojem, že uvádí cenu nutnou na výrobu samotného polotovaru...