Zobrazit plnou verzi příspěvku: OFFice OFF topic - f__k OFF !

Rostislav Říha
12.08.2008, 23:16
Dobrý den a omluva za OT, ale nenapadá mne, kam se obrátit: Outlook 2007 začal dělat to, že při psaní mailu (ať ve formátu TXT nebo HTML) odmítá napsat některá písmena s diakritikou - ta, co se píšou "nadvakrát" - ň, Š ... občas pomůže napsat jiné písmeno a pak se vrátit pomocí delete a pak už to jde... v jiné aplikaci se to neděje a do Officů jsem nic neinstaloval, mám XPčka bez SP3...a vůbec se chovám zodpovědně:)...tato chyba se mi stala už v minulosti, po instalaci doplňku na psaní SMS z Outlooku - o bugu jsem se dočetl na webu, doplňek odinstaloval (oplakal dolary, co to stálo:) a život byl fajn - až doteď...žádné poslední bezpečnostní záplaty jsem neinstaloval...nevím, co s tím...tuší někdo, s čím by to mohlo souviset?
děkuji

Peter Jirat
13.08.2008, 09:28
Jen kontrolní otázka - jaký antivir používáte? U kolegyně se už delší dobu objevuje to samé - problémy s diakritikou - pouze při použití IE, ve Wordu bez problémů. Tak ať vím, jestli je něco společného - WinVista, IE7, AVG8, Office 2003. Peter Jirat2008-08-13 09:30:21

Vladimír Michl
13.08.2008, 11:24
Prý se takto projevoval nějaký virus (nechci strašit). Obecně to ale může být jakákoliv doplňková utilitka obsluhující klávesnici (klávesové zkratky) a nepodporující dobře tzv. mrtvé klávesy.

ssmiga
13.08.2008, 12:57
Se stejným problémem jsem se setkal ještě na Win98, tak 5 let zpátky.  Příčinou byl virus, ale detaily si už nevzpomínám.

Rostislav Říha
13.08.2008, 15:36
virus by to být neměl, používáme NOD32 a nic nehlásí.
Žádnou utilitu, která by "lezla" do klávesnice, také nainstalovanou nemám.
Nějaké další možnosti?

Peter Jirat
14.08.2008, 16:16
Co je tam u vás společného s tou naší konfigurací? Jinak občas nedokážu napsat š ani na serveru s W2K3, kde na 100% nic neřádí, takže si myslím, že to bude nějaká specialita od MS.

Rostislav Říha
14.08.2008, 17:34
konfigurace: WinXP SP2, IE 7, Office 2003+Outlook 2007 ... takže skoro nic:)
taky bych odhadl, ze jde o neco od MS ... ale tam se neni koho zeptat:)
 
divné

Buba
18.08.2008, 14:52
Ja mám tiež WinXP+ SP2, IE7, NOD32, ale Office XP, Outlook Express 6. cca pred dvoma týždňami mi v Outlooku občas prestala reagovať klávesa DEL, pomohol len reštart Outlooku. Stalo sa to asi 4 krát v priebehu 2 dní a odvtedy zase nič. Následne som si všimla, že sa mi asi 3 dni neaktualizovala databáza na NOD32. Dala som to do poriadku, prescanovala disk, nič sa nenašlo. A odvtedy už zas všetko v poriadku.
Asi sa búria elektrický panáčikovia :)
 
Ako dlho sa Vám to už deje. Nemáte zapnuté automatické aktualizácie na XP? Nepomáha reštart počítača?
Neinštaloval ste nejaký nový SW pri spustenom Outlooku?
 

Radim Cech
19.08.2008, 18:53
Měl jsem v Outlooku problém jiného druhu, ale třeba se jen choval jinak stejný problém. Všiml jsem si, že se ukládá automaticky záloha nečeho, která když dosáhne mezní velikosti, začně se Outllok chovat hodně nestandardně - např. nesmažete zprávu, nesmažete koncept, pak už třeba nelze odeslat zprávu. Jednou mně to donutilo udělat nový profil a začít jako by s čistým Outlookem, ale pak mi jednou vběhla hláška, že je potřeba zmenšit ten zálohový soubor a to tím, že se prostě smažou nepotřebné zpráva nebo došlé, které jsou zbytečné atd. A opravdu to pomáhá. Tak jestli náhodou to není tím, i kdyý je to hodně málo pravděpodobné

Rostislav Říha
25.08.2008, 00:03
[QUOTE=Radim Cech]Měl jsem v Outlooku problém jiného druhu, ale třeba se jen choval jinak stejný problém. Všiml jsem si, že se ukládá automaticky záloha nečeho, která když dosáhne mezní velikosti, začně se Outllok chovat hodně nestandardně...[/QUOTE]

nemáte náhodou zapnuté protokolování? to kdyžtak vypnout...
jak outlook používáte? .pst? exchange? kerio? ...my máme kerio, tam s tímto (velikost složek) býval problém kdysi, teď už není...
[QUOTE=Buba]Ako dlho sa Vám to už deje. Nemáte zapnuté automatické aktualizácie na XP? Nepomáha reštart počítača?[/QUOTE]
pár týdnů už to bude, restart nepomáhá, chyba se vyskytuje náhodně, subjektivně se mi zdá, že po startu počítače častěji, než během práce...

automatické aktualizace: nevychází někde seznam toho, které by člověk měl instalovat, a které ne? co se mi stane, když je nebudu instalovat vůbec a nikdy? jedna rada je kašlat na ně (chápu, mohou rozhodit systém), druhý úhel pohledu zas říká "co když se mi pak někdo vloupá do compu a celej mi ho pokazí:) ...co si vybrat?
 
Poznámka pro moderátora: Nebylo by namístě mít tady fórum pro NEcad aplikace? uznávám, že dost mou vinou, ale témat, která se netýkají přímo autocadu, přibývá - a je to logické, autocad je používán ve vazbě na necad produkty a každému nakonec jde o funkčnost celé produkční linky...a čím míň mne budou trápit officy, tím více času se budu moci radovat z cadu:)

Vladimír Michl
25.08.2008, 08:34
Ano, bylo by na místě. Fórum vytvořeno, přesunuto.
 
Automatické aktualizace: výhody pravidelných aktualizací určitě převažují nad nevýhodami. Vloupání prostřednictvím podvržených aktualizací zatím pokud vím zaznamenáno ještě nebylo, zatímco obětí vloupání z důvodu neprováděných bezpečenostních aktualizací jsou spousty. Můžete si zapnout automatické stahování, ale ruční instalaci a vždy pár dnů počkat jestli update nemá nějaké negativní důsledky (což už se u Autodesk produktů asi 2x Microsoftu stalo). U velkých firem se také používá odložená celofiremní instalace updatu až po vyzkoušení v IT oddělení.

Ferdinand
25.08.2008, 11:46
Bohužel nemohu sloužit, poněvadž Outlook zásadně nepoužívám, naše firma funguje na Lotus Notes, doma používám Thunderbird - obojí dlouhodobě bez jakýchkoliv potíží (klepy-klep na dřevo).

Buba
25.08.2008, 12:15
[QUOTE=Vladimír Michl]
Automatické aktualizace: výhody pravidelných aktualizací určitě převažují nad nevýhodami. ...[/QUOTE]
Dovolím si pridať iný názor:
IT špecialisti v mojom okolí to rieša bez automatických aktualizácií a vždy počkajú až výde nový Service pack, chvíľu sa otestuje a až potom si ho rozinštalujú na PC. V service packu totiž ako viete vychádzajú odladené potrebné aktualizácie. Mala som kedysi zapnuté automatické aktualizácie, ale keď sa mi stalo, že zrovna, keď som potrebovala finišovať s projektom a po automatickom nainštalovaní aktualizácií na XP mi nenebootoval počítač, tak som ozelenela od hrôzy. Odvtedy ich mám vypnuté a nechávam sa len informovať o nových vydaných. Takto sa to snažím mať pod kontrolou.
To: p. Rostislav Říha Nepoužívate na PC Skype alebo podobný záškodnícky SW?

Rostislav Říha
25.08.2008, 14:14
[QUOTE=Buba][QUOTE=Vladimír Michl]
Automatické aktualizace: výhody pravidelných aktualizací určitě převažují nad nevýhodami. ...[/QUOTE]
Dovolím si pridať iný názor:
IT špecialisti v mojom okolí to rieša bez automatických aktualizácií a vždy počkajú až výde nový Service pack,...[/QUOTE]
 
No právě - mně se B zdá - po zkušenostech - taky správně a zajímala mne ta míra rizika, když to tak budu dělat...takže - shrne to někdo?:)
 
(skype ICQ atd. jsou u nás zakázaný:)

Peter Jirat
25.08.2008, 15:16
Nebudu shrnovat, pouze přidám svůj pohled - nechávám běžet automatické aktualizace ve firmě bez omezení, za těch X let, co to funguje, se pouze několikrát (1x 3DS, 1x inventor, 1x Outlook 2007) u nás objevil problém vyžadující odinstalaci záplaty. Z toho důvodu naprosto bez problémů. Problémů s nezaplátovaným a zneužitým PC jsem si užil mnohem častěji.
K tomu šŠň - tak se mi zdá, že se to objeví ve chvíli krátkodobého silného zatížení stroje, kdy systém nedokáže pracovat s aktuální sadou (TTF?) zobrazovacích fontů a použije nějakou náhradu, v které vůbec české znaky nejsou (dnes ráno se mi zobrazil OE bez české diakritiky, zavřu - otevřu a je vše OK, Outlook chvíli zobrazuje jméno kolegyně jako Oolíková a chybí tam dvě š, pak zas bez problémů. Toť můj názor IT.
 
PJ