Zobrazit plnou verzi příspěvku: Opět CUI

Honzík
12.05.2006, 10:40
Prohledal jsem fórum, pročetl jsem nápovědu, ale přesto nejsem schopen přenést prostředí z jednoho profilu na druhý. Firma pri změně systému sítě vytvořila nové profily, bohužel nastavení autocadu se nepreneslo. Nijak jsem nic neupravoval pomocí příkazu CUI, mám jen změněné pozadí, přeházené panely nástrojů a pod. Zkusil jsem zkopírovat soubory z C:\Documents and Settings\safarj\Data
aplikací\Autodesk\AutoCAD LT 2006\R11\csy\,
takže nastavení tiskáren a výkresových stylů jsem zachránil, ale to prostředí je výchozí, jak po instalaci.
Můžete mi to někdo polopaticky vysvětlit, jak na to?

Petr Bláha
12.05.2006, 11:33
Úplně jednoduše. Na zdrojovém AutoCADu: menu Nástroje - Možnosti... - záložka Profily - Export...
Na cílovém AutoCADu analogicky jen Import a dát požadovaný profil jaok Aktuální.

V určitých případech se dá také použít nástroj Migrace uživatelských nastavení (v nabídce Start pod AutoCADem) ... to je to co se spustí po instalaci AutoCADu.
Obecně upgrady AutoCADu je dobré dělat tak, že starý tam necháte, naistalujete nový, automaticky zmigrujete nastavení, vykopírujete případné další soubory z Vámi uvedené lokace a pak teprve odinstalujete starý AutoCAD.Petr Bláha2006-5-12 11:37:45

Honzík
12.05.2006, 15:07
Diky, dalo to praci ale nakonec se to nejak povedlo. Nenastavilo se sice vsechno, ale plus minus to hlavni zustalo zachovane. Čekal jsem ze to bude trosku jednodussi, neco jako rozdelene na import/import pro pokrocile :-)

Jan Pajerchin
12.05.2006, 18:50
Nedá mi nevyjadiť k CUI.Aj keď sa to tu už toho o ňom premlelo dosť, ja som ešte neprispel.
Je to úplne perfektné a komplexné riešenie pre kompletné úpravy priamo v AutoCADe. Je to jasný smer ktorým sa to všetko uberá. Smerom k Windowsu. Užívateľ časom nebude mať žiadnu šancu mať všetko pod úplnou kontrolou. O všetko sa postará AutoCAD a Windows. Zadáte požiadavku - on to urobí. Niekedy síce celkom nepochopí váš úmysel, ale to sa spraví ďalšími verziami. Úplne pod kontrolou to nebudú mať časom ani samotní vývojári. CUI bude žiť vlastným životom a bude sa riadiť vlastnou logikou kompatibilnou s Windowsom a nekompatibilnou so zdravým rozumom. Za počítačmi budú sedieť klikajúci zúfalci s kŕčom na prste, čakajúci na ďalší upgrade - ktorý prinesie ďalšú novinku: AutoCAD si bude robiť úpravy sám podľa toho aké činnosti najčastejšie vykonávate. Vytvorí si vlastné príkazy urýchľujúce časté operácie, sám zoptimalizuje ikony ... atď. Uzívateľ bude len čumieť, časom sa začne aj pochechtávať až sa nakoniec celkom zrúti.
Celé CUI je blbosť ako windows aj s jeho registrami. Mám pocit, že mu nikdy neprídem na chuť. Niet nad klasické MNU s vlastnosťami LEN takými ako JA chcem a prenositeľné na taký PC a taký AutoCAD ako JA chcem, spôsobom ako JA chcem, ľahko editovateľné bez nutnosti doďobať celú obrazovku klikaním myši ... atď. Ešte že sa dá zatiaľ použiť aspoň staré dobré MNU. Aj keď musím konštatovať, že niektoré "finty" v MNU žiadne CUI nezoberie. Ešte šťastie že s CUI a AutoCADom 2006 musím pracovať už len zriedka.

... ale ako vtip - sa to celé CUI Autodesku podarilo dobre.