Zobrazit plnou verzi příspěvku: opláštění trapézovým plechem

Žufi
09.07.2014, 12:08

Dobrý densnažím se v Revitu namodelovat opláštění objektu trapézovým plechem, tedy paždíky vodorovně, na to svisle trapéz. teď se nezabývám modelováním trapézového plechu jako takového, ten mám zjednodušený na kvádr, ale nemůžu přijít na následující věci: 1) jak odstranit vodorovnou mezeru mezi panely? Vypadá to, že se mi panely nějak chytají na ten profil U120, mezera mezi nimi je přesně tak velká jako tloušťka stojiny, ale jak se toho zbavit? Pokud nezadám žádnou příčel, mám fasádu mez mezer. 2) jak plech natáhnout pod dolní profil?  Předem díky za aspoň nakopnutí, kde hledat (help jsem procházel a moc moudrý z toho nejsem :-/)

Peter Jirat
09.07.2014, 13:12
Panely mohou přesahovat hranice panelů, udělejte si v rodině panelu referenční rovinu za hranicí panelu (roviny vlevo, vpravo, nahoře a dole) a k ní připojte konec geometrie. Pak vám v obvodovém plášti bude panel přesahovat. Mezera - těžko říct bez panelu. Špatně udělaný panel, příčel, atd. Rám panelu může být součástí panelu a nemusíte pak řešit příčle v obvodovém plášti (někdy to je zjednodušení, jindy komplikace).

Žufi
09.07.2014, 18:31

Hmmm, tak jsem s tím ještě laboroval. Posunul jsem ty roviny v panelu, tím jsem si vyřešil spodní přesah.Předefinoval jsem to Učko tak, aby bylo o 1mm "kratší", tím se přestal dotýkat trapézového plechu, ten se nepřeruší a vypadá to sluníčkově.