Zobrazit plnou verzi příspěvku: OT: Mys pre autocad

Skolacik
16.05.2011, 12:44
Dobry den.

Potreboval by som poradit s kupou mysky. Budem ju pouzivat najme na pracu (autocad, revit, corel...) moje poziadavky su....tlacitka dopred dozadu, programovatelne tlacitka, dobra ergonomia, bez nutnosti pouzivania podlozky na akomkolvek povrchu (podlozka ma otravuje)...asi radsej drotovu ako bezdrot.Najviac ma zaujali tieto 2 kusky:http://www.alza.sk/roccat-kova-plus-gaming-mouse-d221204.htm#popisahttp://www.alza.sk/logitech-g500-cerno-stribrna-d138092.htmeste k tym programovatelnym tlacitkam...dokazem nastavit take nieco, ze "tlacitko 1" mi spusti v autocade ciary a v revite steny napr? da sa to nejak pomocou tych profilov nastavit, alebo ako si to mam vysvetlit ze tlacitka su programovatelne?Vopred dakujem za radu :)

Peter Jirat
16.05.2011, 13:45
Pokud můžete, dojděte si vyzkoušet osobně, jak vám která myš padne do ruky, napr. já preferuji myši větších rozměrů, kterých je na trhu poměrně málo.Ad programování - to záleží na tom, co který ovladač umožňuje, můžete si tam dát spuštění CADu, ale samostatný příkaz už obtížněji, někdy to umožní klávesovou zkratku, což by mohlo jít v CADu použít.

PepaR
16.05.2011, 14:03
Nu k tomu programování, u ovladačů pro Logitech by to mělo jít, ale obávám se, že nebudete mít k dispozici tolik tlačítek co je příkazů ;). Osobně bych ale šel spíš cestou klávesových zkratek nebo gest.

Skolacik
16.05.2011, 14:20
no co sa tyka tyvh prikazov, tak by mi stacili nejake najpouzivanejsie ako ciara, ekvid a orez trebarz.
asi kupim tu rocatu. predsa len pre studenta je aj 10€ usetrenych v pohode.
len dufam, ze to nastavim.


Mikemamm
17.05.2011, 17:43
Musím trošku reagovat na předchozí příspěvky.
Je několik způsobů jak si urychlit práci v cadu např:
1) gesta
2) zkratky
3) myšky s programovatelnými tlačítky
4) programovatelné klávesnice
další možnosti mě nenapadají

Než, abych popisoval co a jak, tak napíši jak pracuji v cadu já, protože jsem si dosti práci urychlil a opravdu je to rozdíl.

Myš - používám logitech G700 - kde mám naprogramováno 10 funkcí jako např (delete, esc, enter, kopirovat, vlozit, posunout, ...) to co opravdu používám velmi často.
Velmi to práci urychlí když nemusíte pokaždé sahat na klávesnici.

Před nějakýcm časem jsem hledal nějakou programovatelnou klávesnici,bohužel tak nějak bez úspěchů, a pak mne napadlo se podívat po herních klávesnicích jako jsou Belkin Nostromo N52e a Logitech G13.
Používám Belkin Nostromo N52e a mohu doporučit každému. Práce je podstatně rychlejší, protože na klávesnici mám navoleno cca 40 příkazů v cadu (jak makra, tak jednotlivé funkce) a zapamatovat si to lze během jednoho týdne.
Popravdě nedám dopustit na takovouto kombinaci, nástrojové lišty jsem hodně ořezal. Velmi málo potřebuji myškou sahat do nabídek během rýsování, protože 90% příkazů mi pokryje myška+přídavná klávesnice.

Píšu to jen proto, protože mi připadá, že moc lidí nepoužívá programovatelné myšky, klávesnice atd ... přitom je to velmi efektivní zrychlení práce v cadu.

Skolacik
17.05.2011, 19:25
ja som si nakniec kupil ROCCAT KOVA [+] naprogramoval pre mna zakladne funkcie ako ciara, offset, ozer, prodluz atd...dokopy zatial 7 prikazov a spokojnost :)

Seiner
17.05.2011, 21:56
Každý, co mu vyhovuje. Jen se domnívám, že na 10 nefrekventovanějších příkazů v AutoCADu stačí jednopísmenné zkratky a volná levá ruka :-)

Buba
18.05.2011, 08:56
Mne sa osvedčila na 2D kreslenie obyčajná trojtlačítková Logitech myška a pracujem ako Seiner: ľavá ruka používa klávesnicu a klávesové skratky a pravá ruka používa myš. Je to dokonca lepšie z hľadiska pracovnej ergonómie, lebo sa nepresiluje pravá ruka a paralelné zadávanie z klávesnice zároveň prácu urýchli.

Buba
18.05.2011, 08:57
Pre 3D by som samozrejme volila špeciálnu myšku.