Zobrazit plnou verzi příspěvku: otazka zivota a smrti :-((

Jita
16.08.2007, 09:03
ahojky, mam prusvih. Sedim u sefova pocitace a menila jsem si nastaveni. Ve svem profilu jsem si vytvorila vlastni plovouci panely nastroju (orez,kopiruj...) a chtela jsem si nahrat soubor gmenu.mnu (prez prikaz _menuload) jenomze jsem si smazala vsechny ostatni menu jako custom a acad. Pokusila jsem se je najit a znovu nahrat. To se povedlo, ale nemam tam svoje panely s prikazama. Nejhorsi je ze muj sef tam nema zadnej plovousi panel, kterej si sam vytvoril. Jestli to zjisti, tak jsem mrtvolka. Prosim prosim co mam delat!!!!!

Mantlík
16.08.2007, 09:35
Tím svým profilem míníte profil v acadu nebo ve windows?
 
Pokud v Acadu, zkoušela jste se přepnout do šéfova profilu?
Taky neuvádíte verzi acadu, což je dost důležité

PepaR
16.08.2007, 09:40
Zkuste nahrát z šéfova profilu již zkompilovany soubor MNS, popř. dza tam má nějaký svůj vlastní soubor menu. Taky jak píše pan MAntlík záleží na verzi používaného CADu, neboť u CUI je to již trochu jinak. Nova verze GGmenu (pokud jste se pokoušela nahrat jej), už umí nahrávat do zvolenýych profilů, včetně nastavení a načtení.

Jita
16.08.2007, 09:44
myslim v acadu.
zkousela jsem prepnout do sefova profilu a chybeji mu tam palety, ktery si sam vytvoril presne jako v mem profilu. Je to autocad 2005.

PepaR
16.08.2007, 09:53
Načtěte z profilu (z document and settings) soubor acad.mns nebo pokud tam existuje nějaký vlastní soubor menu, který šéf vytvořil.

Jita
16.08.2007, 09:55
tak si myslim, ze jsem na tom blede. Zkousela jsem, co jste mi poradili a nic. Taky jsem si vsimla, ze bude asi problem v menu custom  v nem by mely byt palety, ktery jsme si sef a ja vytvorili (aspon myslim) . v Customu nic neni..naprosto prazdne..tak jsem hledala, jetli neni v pocitaci jinej custom vetsi velikosti. Nic jsem nenasla.

zdrk
16.08.2007, 09:59
Pokusil bych se přímo ve windows všechny soubory s koncovkou *.cui, *.mnu, *.mns. Možná tam mezi nimi bude upravený. Hlavně bych hledal i cui.bak a datumem před onou událostí.
Nutno hledat ve skrytých souborech a adresářích.

PepaR
16.08.2007, 10:02
Soubor *.CUI ve 2005 nehledejte, ten je až v AutoCADu 2006.

zdrk
16.08.2007, 10:06
Ještě dopuručuji z vlastních zkušeností pro příště před těmito zásahy zálohovat veškerá nastavení do samostatného adresáře. A hlavně na počítači, který není můj nebo převážně nepoužívám se vždy něco důkladně ......

Jita
16.08.2007, 10:21
j tak u me  se to dukladne....nenasla jsem nic co by mi pomohlo...sef odjel na 14 dni na dovcu..az prijede, tak me zaskrti...dekuju za pomoc..kdyby Vas jeste neco napadlo, tak budu velmi vdecna. Prece neni mozny, aby se to nevratne ztratilo...potrebuju jenom 3 panely nastroju, ktery tam mel. Nejhorsi je ze si vubec nepamatuju co v nich a v jakym poradi bylo.

Mantlík
16.08.2007, 10:29
Nevím, jaké máte zkušenosti s úpravami menu
Možná Vás nepotěším, ale zapřemýšlejte nad tím, jestli by nebylo lepší se šéfovi přiznat a nechat to na něm... Taky byste mohla napáchat víc škody než užitku
 
Hypotéza:
Šéf mohl mít všechny úpravy v souboru acad.mns. Tím, že jste znovu nahrála acad.mnu, jste při troše "štěstí" (stačí jedno zaškrtnutí) nenávratně přepsat onen původní acad.mns s úpravami (zkontrolujte datum). Pak už je jen šance, že ho má někde zazálohovaný. Pokud ne, tak jak říká náš šéf (když se něco ztratí či poškodí), "podruhé to jde rychleji"
Podobný případ se stal (ne mně, ale musel jsem ho napravovat)

Jita
16.08.2007, 10:40
dik, ted si pripadam jeste jako vetsi idiot, nez pred chvilkou. j patri mi to :-(

PepaR
16.08.2007, 11:13
Tak jinak.
Soubory MNU je zdrojovým souborem, který když v AutoCADu 2005 načtete, tak se soubor zkompilue a vytvoří soubor MNS, MNR a MNC. Pokud provedete změny a přidáte si valstní tlačítka nebo panely nástrojů, pomocí AutoCADu, tak se tyto úpravy zapíší do těch zkompilovaných souborů.
 
Tzn. že když načtete některý z těch zkompilovaných souborů, tak je pravděpobné, že načtete menu i s přidanými panely od šéfa. Pokud však načtete MNU soubor, tak se provede rekompilace a šéfovy úpravy (pokud nějaké ve zkompilovaných soborech byly) jsou nenávratně pryč.
 
Výběr druhu souboru lze zvolit při načítaní menu v roletové nabídce Typ souboru.
 
Jak jste sama poznala, je vždy lepší si vlastní uživatelské úpravy zálohovat nebo dávat do vlastního dílčího menu, které snadno přenesete i zazálohujete a to i vrámci přechodu na jinší verzi AutoCADu. Úpravy do acad.mnu/acad.mns z výše uvedených důvodů nedoporučuji.

Jita
16.08.2007, 11:25
dik, ted uz tomu rozumim

Mantlík
16.08.2007, 11:31
[QUOTE=Jita]dik, ted si pripadam jeste jako vetsi idiot, nez pred chvilkou. j patri mi to :-([/QUOTE]
 
Omluvám se, nebylo  to mým cílem ...
Ale jestli Vás to potěší, občas si připadám obdobně

Jita
16.08.2007, 11:54
[QUOTE=Mantlík][QUOTE=Jita]dik, ted si pripadam jeste jako vetsi idiot, nez pred chvilkou. j patri mi to :-([/QUOTE]
 
Omluvám se, nebylo  to mým cílem ...
Ale jestli Vás to potěší, občas si připadám obdobně[/QUOTE]
  v pohode... taky se omlouvam...mam dneska spatny den.

Kubeczka
17.08.2007, 05:49
Pokud jste si inkriminované soubory smazala, tak by při troše štěstí mohly být v Koši - což takhle se podívat tam? A obnovit je.

Jita
17.08.2007, 06:28
ne, v kosi nejsou...tam jsem se divala...,ale za radu dekuji.

Radim Cech
17.08.2007, 07:18
Zkuste to ještě jednou zrekapitulovat.
 
Šéf má svůj profil, Vy jste si vytvořila svůj a když jste se vrátila na šéfův, nebyly tam jeho panely. Základní otázka. Vy jste kopírovala odněkud na toto PC nějaké soubory *.MNU nebo *.MNS?
 
Nechci snižovat Vaše znalosti, ale při zvolení šéfova profilu, dala jste Set Current - Aktuální? a pak OK?
 
Přepokládám, že jste jej nastavila a potvrdila, načetlo se jiné rozvržení a Vám chybí panely nástrojů. dívala jste se, zda jsou vůbec zapnuté?
 
A když jste hledla soubory *.mnu a * mns, jak Vám radili, jaké jste našla a v kterých adresářích?

Jita
17.08.2007, 08:02
Zalozila jsem si vlastni profil, v nem jsem si vytvorila vlastni panely nastroju. Protoze pouzivam nektere funkce z ggmenu, tak jsem si pres prikaz  _menuload nahrala ggmenu. Bohuzel  v prikazu _menuload byla zaskrtnuta polozka nahradit vsechny, kterou doma ve sme verzi  autocadu nemam a bohuzel jsem si ji nevsimla. Tim se mi vymazalo acad a costtom menu. Takze jsem nahrala zpatky pres prikaz  _menuload soubor acad.mnu a costom.mnu. To jsem bohuzel jeste nevedela, jak funguji soubory *.mnu ,*.mns, *.mnc . Vsimla jsem si, ze v Autocadu 05 nejsou moje panely nastroju, ktere jsem si vytvorila a kdyz jsem se prepnula do sefova profilu, tak on tam nemel panely nastroju, ktere si sam vytvoril. Tak to je soucet vsech neuvazenych prikazu, ktere jsem udelala behem nekolika minut. Bohuzel, jsem si pred zalozenim vlastniho profilu nijak sefovo menu nezalohovala a on sam ho zalohovane nema. Frajerka jsem si myslela, ze mu s tim nic neudelam. Chybicka se vloudila. Priste se mi to uz nestane.  Chtela bych podekovat uzivateli PepaR . Jeho prispevek 1365 byl pro me nejprinosnejsi.

Radim Cech
17.08.2007, 08:14
Takže se neujala žádná rada k nápravě. To je smůla.

zdrk
17.08.2007, 08:19
Nikdo není dokonalý a chybama se člověk učí. Určitě je nás většina, kterým se něco podobného stalo, nebo se stali i horší věci.
Já sedím u počítače s cadem dost dlouho a tento případ se mi povedl několikrát a to nejen na vlastním počítači ale i na jiným. Nejhorší případy nastávají na počítačích, na kterých moc neděléme - každý počítač si žije vlastním životem a potřebuje něco jiného.
Stávají se i horší věci a za toto se nestřílí.

PepaR
17.08.2007, 08:45
Jak píše zdrk, staly se i horší věci a když to šéfovi rozumě vyložíte tak za týden si an to ani nevzpomene. V novějších verzích GGmenu to načítání a nastavení bude automatické, takže by k podobným problémům nemělo docházet.

Jita
17.08.2007, 11:48
Dekuji, vsazim na to, ze bude sef radne odpocinuty a dobre naladeny po dovolene a ze prezije 30 minut, ktere stravi prenastavenim :o). Dekuji vsem za snahu.

Ferdinand
22.08.2007, 15:50
Moje zkušenost: pokud chci upravovat Toolbary, tak to provedu v CADu, on to uloží do *.mnc, *.mns... Pokud něco doplňuju do svého uživatelského menu (nazvu ho pro tento případ CM), dělám to zásadně v Notepadu, přičemž CAD mám shozený, "staré" soubory CM.mnc a CM.mns smažu (po zazálohování). Po úpravě teprve spouštím CAD, načtu si CM.mns (ve tvaru CM.mnu ho ani nemám, protože doplňuju průběžně, tudíž vždy to poslední je aktuální a je zazálohováno na flešce...), ono se to znova zkompiluje a je to... Samozřejmě cesty k těmto souborům mám nastaveny v Options... Ferdinand2007-08-22 15:52:58