Zobrazit plnou verzi příspěvku: Otázky k ZWcadu

Gooorila
11.10.2007, 16:20
ZdravímDo firmy nám zakoupili 10 licencí ZWcadu, což nám způsobilo nemilé problémy.Přestože se IT pláclo přes kapsu a dokoupili do každého PC 256MB RAM (takže máme 512 MB a z toho si ještě něco bere sdílená grafika), časy kreslní e nám zvětšily doslova neůměrně. Z části chápu, že jsme byli zvyklí na Acad a maličkosti v rozdílech také něco naženou, ale jak jsem napsal, je to neůměrné. Rozhodl jsem se situaci vyřešit a tak potřebuji zjistit:- Jaká je minimální a doporučená konfigurace PC na ZWcad 2007 Pro? Docela mne trápí čekání na vykonání jakékoli práce (posunutí části výkresu o několik jednotek není plynulé, ale krokové, při vykonání akce čekáme na překreslení v řádech desítek sekund. Pro porovnání s Acad 2000LT, které jsme měli doposud: Otevřu výkres, kde mám přednastavené vzory výrobku, šest z deseti vzorů ihned označím a mažu, abych dále pracoval jen se vzory mnou vybranými. Operace v Acadu trvá cca 4 sekundy. Stjná operace v ZWcadu 55 sekund. Při přesunu v acadu plynule pohybuji objektem a přilepuji na druhý objekt. V ZWcadu se stejnými objekty jsou při pohybu cca půlsekundové kroky, kdy se mi vykresluje). Dostal jsem za úkol zjistit, jak nákladný bude upgrade našich PC tak, aby tyto problémy zmizely. Takže co pomůže? Máme Celerony 1,8GHz, 512RAM, Sdílenou grafickou kartu. Stačí přidat ram, nebo dokoupit grafickou kartu, nebo vše?- Dá se nastavit editace polí ? Ve výkresech máme přednastaveny razítka, kdy se po kliknutí otevře okno a do něj vypisujeme obsah razítka (omlouvám se, neznám přesný název funkce). V Acadu se automaticky dostanete do políčka a enterem se pohybujete k dalším. V ZWcadu otevřu stejné okno, manuálně musím kliknout na políčko, které chci editovat, pak kliknout na políčko v dolní části okna, tam text přepsat a tohle musím opakovat u každéého pole. Nedej bože, když na konci automaticky zmáčknu enter, čímž se okno zavře a změny se neuloží.- Jde nastavit, nebo vypnout zvukový výstup? Dvojité cinknutí při každé editaci kóty mi vadí.Za případné rady děkuji, Roman Striš

PepaR
11.10.2007, 19:18
Myslím, že by to chtělo zkusit fórum pro ZwCAD (http://www.tcad.sk/forum/?view=kategoria&ctgid=2). Tady moc velký podíl uživatelů tohoto softwaru nenaleznete.

Gooorila
11.10.2007, 19:52
Dovolil jsem si vložit stejný dotaz na oba dva servery, ale děkuji

PepaR
11.10.2007, 20:07
Tak to jsem netušil, omlouvám se za připomínku.

Vladimír Michl
11.10.2007, 20:14
Zde asi moc uživatelů ZwCADu nenajdete - spíše se zkuste poptat na výše uvedeném fóru.
U čínského ZwCADu a podobných "klonů" AutoCADu (resp. spíše AutoCADu LT) je ale třeba počítat s některými odlišnostmi ovládání, občas nižší stabilitou a ne zcela kompatibilními soubory DWG.