Zobrazit plnou verzi příspěvku: Paleta nastroju + reference

Preclik
02.12.2006, 17:40
Dobry vecer...1) Mohu nejakym zpusobem nacist do palety nastroju (ctrl+3) definicni soubory car a srafovacich vzoru???2) Kdyz pripojim externi referenci nactou se mi vsechny hladiny, ktere reference (vykres) obsahuje... Mohu referenci nacist tak, aby obsahovala pouze mnou zvolene hladiny? (tzn. reference obsahuje 10 hladin a ja chci nacist poze 2 hladiny...)

rumcaiz
04.12.2006, 08:36
ad 1. no můžete vytvořit sadu nových prvků v paletě, například opakovaně úseček s tím, že každou předkreslíte ve správné hladině se správným nastavením typu čáry a i dalších vlastností., nebo ve vlastnostech objektu na paletě přiřadíte co potřebujete. doporučoval bych posléze tyto objekty v paletě nástrojů přejmenovat, aby jste se v tom vyznal :)
ještě jedna věc - do palety nástrojů lze (z design centra - stačí vyhledat soubor acadiso.pat nebo acad.pat) přetáhnout konkrétní šrafovací vzor za souboru .pat, tak proč by neměl jít přetáhnout typ čáry ze souboru .lin - zkuste a dejte echo jak jste uspěl, toto s typy čar nemám ověřené a nemám možnost to teď zkusit, se šrafama to funguje báječně
nicméně já bych to s těmi typy čar řešil vhodným nastavením šablony souboru (xxx.dwt), nebo vytvořením bloku s neviditelnými konstatními atributy předkreslenými v předkonfigurovaných hladinách (případně s požadovanými textovými styly) - takový blok vložíte do výkresu (kteréhokoli) a on tam sebou přenese veškerá v něm obsažená nastavení, atributy jsou neviditelné, takže vám nezavazí a nemusí vás vlastně ani moc trápit, že tam vůbec jsou.
ad 2. pokud vím, dá se částečně načíst soubor - toto jsem zkoušel naposled před pár lety, takže už si nejsem jist jak jsem to dělal - takto naslepo to neřeknu.
 

Vladimír Michl
04.12.2006, 08:52
ad 1) šrafy bez problémů (viz dodané ukázky); čáry také, ale musí být načtené ve výkresu (přes DWT šablonu nebo makrem v paletě)
ad 2) částečné načtení (jen zvolené hladiny) lze provést u hlavního výkresu, ale ne u xrefů - když tak si xref rozdělte na více menších DWG

Preclik
05.12.2006, 07:13
Jeste by jsem se zeptal, jak lze pridat do palety nastroju funkce jako: kresli usecku, zaobli, zkos, kota...
ps: srafy ok, cary vyzkousim...

Vladimír Michl
05.12.2006, 09:35
Zkuste si to třeba na paletě Příkazové nástroje - klepněte pravým tlačítkem do volné plochy palety, zvolte Přizpůsobit příkazy a pak z CUI dialogu přetáhněte myší zvolený příkaz do palety.

Preclik
05.12.2006, 09:49
V LT verzi nemam v palete "Prikazove nastroje"...

Vladimír Michl
05.12.2006, 11:07
Ve verzi 2004 to ještě myslím nebylo - až od LT2005.