Zobrazit plnou verzi příspěvku: Palety nástrojů (přenos)

PepaR
09.05.2007, 01:50
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s přenosem palet nástrojů na jiné PC? JAkým způsobem toho docílit?
 
Je nutné exportovat všechny palety jednotlivé a pak zase jednotlivě importovat?
 
Postačí mít adresářovou strukturu odkazovaných bloků v podporované cestě nebo odkazuje AutoCAD v paletách nástrojů na jednotlivé bloky cestou absolutní? 

Machacek
10.05.2007, 11:58
Jestli se nemýlím, tak CAD odkazuje na blok přímo cestou uloženou v paletě nástrojů.
 
Máme na každém PC založen adresář >Cadpodpora<, zde jsou umístěny zdrojové soubory s jednotlivými bloky. Na jednom PC se provede export jednotlivých palet, na každé PC se nakopíruje adresář >Cadpodpora< a pak si do CADu naimportuju jednotlivé palety.
 
Ještě uvažuju o změně, že zdrojový soubor s bloky umístím někam na náš server. Myslím, že by to tak mělo fungovat.
 
 

PepaR
10.05.2007, 14:32
No jo, ale  co když cesta nebude C:\CADpodpora jako na prvním PC, ale D:\CAD\CADpodpora? Půjde to? Nemám možnost to nyní otestovat.

Machacek
14.05.2007, 09:10
to nevím, nezkoušelo jsem to, ale jako standard jsem nastavil takhle jednotný adresář na všech PC, abych se vyhnul všem problémům. Používám to také pro naše malé vylepšení, které je uděláno v Dieselu a tak mám cesty k blokům natvrdo i s cestou, takže proto ta přísná pravidla.

PepaR
14.05.2007, 09:56
Již jsem to zkoušel, odkazuje to absolutně, takže při změně adrsáře je to nefunkční. Jediné řešení je dodržovat Vámi zmíněná přísná pravidla ;) nebo exportovat paletu nástrojů, otevřít ji v Notepadu a nahradit původní cesty.
 
Díky za pomoc

Machacek
14.05.2007, 10:04
Ještě ted chci vyzkoušet umístění palet (jejich souborů) na náš centrální server. Nechce se mi už obcházet všechna firemní PC. Takhle bych to měl jenom na jednom místě. Všechny změny by měly být pružnější.

splonk
25.05.2007, 11:14
Proc ale palety pokazde importovat? Neni to zbytecny opruz?
Me se osvedcilo nastaveni cesty v Options ktera se odkazuje na slozku (ktera je umistena na servru) ktera obsahuje .atc soubor. Pri update palety pouze prepisu danou slozku a funguje to na vsech PC. POZOR - pri prepisovani slozky musi byt na ostatnich PC AutoCAD vypnuty - jinak se palety zpetne prepisou na ty stare. Proste se musi brzi rano vstat dokud kolegove jeste nepracuji :-).
Dalsi pomuckou je vyse zminenou paletu mit jako "refreshovaci" - tzn. mam "zivou" paletu kteruo vytvarim, sestavuji, designuji, - do ni ostatni nemaji pristup. Tuhle paletu pak pretahnu do palety sdilene (vyse zminovane). Funguje to perfektne. Sdilena paleta se refreshuje z ti moji - jakmile do ni pridam nastroj ostatni si refreshnou a je to!!
Zdravim