Zobrazit plnou verzi příspěvku: Parametr - Tabulka Rodiny

kosulic
05.03.2014, 15:03
Potřebuji dostat vypočtený parametr (z modelu) do tabulky rodiny v OC.Dejme tomu, že mám válec délky "X" a na něm kužel délky "Y" s pevným úhlem a velkým průměrem "Z" v OC (jeden model). Při umistnění komponenty z OC měním pouze délku válce.
Délka "Y" a velký průměr "Z" kužele se dopočítává v modelu (v závislosti na délce válce).Já potřebuji dostat tuto vypočtenou hodnotu velkého průměru "Z" do názvu součásti (v OC). Nebo alespoň do iVlastností.Je nějaká možnost jak to provést?

Navara
05.03.2014, 15:28

Takhle přímočaře to nejde, protože navrhovaný název souboru se generuje dřív, než model ve skutečnosti vznikne.Pokud "X" může nabývet pouze omezeného počtu hodnot, je možné "Y" a "Z" předpočítat a doplnit do tabulky. Pokud "X" zadáváte z nějakého rozsahu tak je potřeba to řešit až na úrovni CADu.Tady je možnost obsloužit událost "před uložením" a nastavit název souboru podle skutečného modelu. Jenom je potřeba počítat s tím, že název souboru je možné měnit pouze před prvním uložením. Oprava:Neumím čístDo iVlastností dostanete tento údaj jednoduše tak, že si parametr dáte publikovat jako iVlastnost a dál s ním pracujete třeba ve výrazech pro iVlastnosti.uploads/9996/20140305-02.ipt
Navara2014-03-05 15:40:41

kosulic
05.03.2014, 16:08
Díky za odpověď."X" má 699 hodnot. Takže by to bylo nepřehledné udělat jednotlivé délky přímo do OC.Ještě mě napadla možnost udělat pouze jednotlivé rozsahy délek do OC (protože Z se mění vždy jen v určitém rozsahu)pro X=1 až 99 je Z=10 pro X=100 až 199 je Z=20Pak je možno i omezit max. a min. při zadávní X (při umístňování z OC) dle těchto rozsahů.Tím bych to vyřešil. Mám ale ještě jiný díl, kde je "Z" závislé na 2 parametrech. Pak by to již takto nešlo udělat.Pro upřesnění díl je v OC a je ukládán "jako standard"Parametr potřebuji do iVlastností (do názvu souboru by to byl bonus, ale není nutností)To publikování parametru jste myslel "export"?iVlastnosti mi ale v tomto případě řídí OC, jak tedy na to?

Navara
05.03.2014, 16:16

Pokud máte pro každou variantu jeden řádek, není problém doplnit hodnoty Y a Z. A to i v případě, že závisí na více parametrech.Myslel jsem exportovat. Viz přiložený příklad, kde se zadává parametr X a dopočítává Y a Z. Pokud používáte rozsah, tak nechte řízení iVlastností na Inventoru. 

kosulic
05.03.2014, 16:32
Právěže nemám pro každou variantu jeden řádek.Hodnotu "X" volím při umístňování z OC.Kdybych udělal pro každou variantu jeden řádek, tak bych to pravda vyřešil, ale měl bych pak při umístňování z OC docela dlouhý a nepřehledný seznam 699 variant.Musím si to vyzkoušet jak by to vypadalo.Mám ale ještě druhý díl a chci při "umístnění" z OC zadávat parametr "X1" (nazveme to třeba "zkrácení kužele".Parametr "Z" (tedy velký průměr kužele) se dopočítá.Proto by bylo ideální, kdyby šlo tento parametr "Z" doplnit do iVlastností.