Zobrazit plnou verzi příspěvku: PEVNOSTNÍ analýza

roman.hrncir
07.08.2007, 14:57
Dobré odpoledne,
mám dotaz, zrovna počítám pevnsotní analýzu poměrne složitého rámu, který jsem si vytvořil odvozením z celkové sestavy.. při výpočtu mi to ale vždy nahlásí chybu: Při vytváření sítě konečných prvků nastala chyba. Příčinou muže být neplatná geometrie nebo prvky, které jsou extrémně malé v porovnání s celkovými rozměry součásti....
Ikdyž jsem změnil nastavení sítě na nejmenší, pořád hlásí to saméé.. Poradíte kde jsem udělal chyb, kde to napravit??
děkuji

Vladimír Michl
07.08.2007, 15:48
Může tam vadit nějaký hodně malý (nebo nějak zbořený) prvek. Zkuste povypínat (potlačit) jednotlivé (malé) prvky v sestavě nebo v nejhorším model prožeňte přes formát STEP (export/import).
 
Ještě by mohlo pomoci malé zaoblení aplikované na "podezřelé" prvky.

ssmiga
08.08.2007, 06:21
Zpočátku jsem s tím také dost bojoval. Hlavně je pro něho nepřípustný bodový nebo přímkový styk mezi součástmi - např. tečná vazba. Nutno v odvozené součásti např.  domodelovat svar apod. Občas to dělalo problémy i při zakrytí např. U-profilů plechem z některé strany apod. Pokud se Vám to nebude dařit odstranit tak mi když tak ten ipt pošlete (ale přerušit spojení se sestavou) a ja se na to zkusím  podívat.

Martin Madaj
11.08.2007, 18:52
Dobrý den,
s tímto jsem se také setkal u trubkového rámu - spojení dvou trubek, jedna byla odřítnutá druhou, jejich "tečné" napojení dělalo problémy.