Zobrazit plnou verzi příspěvku: Pevnostná analýza

mimo0912
23.10.2010, 22:56
Pozdravujem všetkých,mám problém pri pevnostnej analýze jednoduchej konštrukcie - rámu. Rám je tvorený z viacerých veľkosti profilov IPE a U profilov.Pri spustení výpočtu, vo fáze "Výpočet matematického modelu...", zobrazí sa okno "Odozva pevnostnej analýzy" s textom "Pri aktualizácií procesu pevnostnej analýzy nastala neznáma chyba."Vie niekto príčinu tohto hlásenia resp. poradiť ako ďalej?Pracujem  v INV 11 a pevnostnú analýzu robím cez odvodenú zostavu.Budem povďačný za každú radu.

Luboš Petr
01.11.2010, 20:26
Pravděpodobně bude problém způsoben nevhodnými vstupy - pokud zjednodušujete do jednoho tělesa právě konstrukci z profilů, často je příčinou "kontakt" mezi profily (samozřejmě že o kontakt nejde, počítáme jedno těleso) - často je problémem nespojitost těles (např. mezera mezi profily, bodový nebo přímkový dotyk...). Dále může být problém způsoben "extrémy" ve velikosti dílu - délka profilu kontra relativně velice malý průřez - problémy s tvorbou sítě.
Doporučení je řešit rám postupným rozkladem (zatížím jeden profil, reakce v podporách použiju jako zatížení na další profil).
Rovněž připomínám, že Inventor 2011 řeší tyto typy konstrukcí jako prutové soustavy, dále umožňuje analýzu sestav klasickou MKP vč. optimalizace výpočtu pro tenkostěnná tělesa.
Podrobnosti na našich školeních...