Zobrazit plnou verzi příspěvku: Pevnostní analýza

benzala
12.01.2018, 23:43
Ahoj.Ráb bych se optal na jeden problém.Potřebuji zjistit jak se mi prohne dřevěný trám podložený na obou krajích když si na něj stoupne 100 kg chlap a jak se zpevní ( prohne ) když do něj zafrezuji a zalepím železný profil T.Modely trámu jsem udělal,přiřadil materiály,podložil na krajích,zatížil 1000 N což by mělo být přibližně 100 Kg?Spustil analýzu a vyjela mi výsledná zpráva kde je snad vše možné až do maximálního zatížení ale čert aby se v tom vyznal.Asi blbý dotaz nejde někde nastavit aby se to prohlo jen při těch 100 kg?Pak bych vedle sebe položil oba obrázky a hned bych viděl o kolik je rozdíl.Asi blbý dotaz - co ?Ale kdyby někdo věděl ocením jakoukoliv radu :)

simunek
15.01.2018, 09:31

Zdravím, no předně v čem jste zkoušel analýzu provádět? Jestli v pevnostní analýze Inventoru professional tak pokud vím tak ten ani dřevo počítat neumí. Umí počítat pouze Izotropní (vlastnosti jsou ve všech směrech stejné) a Homogenní (vlastnosti se v objemu neměnní). Což dřevo není. Takže tam asi jedině Nastran, ten by to tuším umět měl.  

masa1
15.01.2018, 10:09
Dobrý den.Jednak platí co napsal pan Šimůnek. Dřevo chce počítat minimálně v Nastran in-CAD nebo v Autodesk Simulation. A hned na počátku zvolit odpovídající typ úlohy, který si takovým materiálem poradí.Pro porovnání výsledků nepoužívám zprávu generovanou programem. Zapnu zobrazení potřebných výsledků - napětí, deformace. Pak dám "Uložit kopii jako ..." a jako výstup vyberu obrazový soubor - např. JPG. Tak dostanu jednoduše z obou úloh obrazový výstup který můžu porovnat.

masa1
15.01.2018, 10:19
Ještě doplním. Nedávno mi tady p. Navara dost pomohl se zjednodušením ukládání obrázků z FEMu - viz http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=24712&KW=&title=ilogic-automaticke-jpg.