Zobrazit plnou verzi příspěvku: Pevnostní analýza

ssmiga
13.05.2009, 11:55
Inventor 2010 ještě nemám, takže pevnostní analýzu sestavy už léta řeším přes odvozenou součást.  Jelikož už tuto funkci využívám dlouho, myslel jsem si, že už vím jak upravit model tak, aby šlo síť vždy vytvořit. Tentokrát však mám příhradovou konstrukci o cca 280 součástech a nedaří se mi to rozchodit - chyba při vytváření sítě. Obracím se proto s prosbou na ty, kteří analýzu také hojně využívají, zda by se nepodělili o nějaké fígly jak co nejrychleji vyhledat v modelu ono problematické místo, které brání správnému vygenerování sítě. Velmi prosím o pomoc a srdečně zdravím.

Radek001
13.05.2009, 12:05
Chyba pri vytvareni site mi vyskoci kdyz treba "privarim" trubku (valcovou soucast) k rovinne plose -je tam vlastne nekonecne maly styk (primka), ale jde to do radiusu a Inventor to neskousne. Na to si davat pozor. Jinak figle prakticky nejsou (neznam). V nastaveni site doporucuji pouzivat standardni model, metodu, ten optimalizovany model nekdy pozlobi.
Rad

pepet
14.05.2009, 15:53
Treba pozret nespojitosti geometrie ako napr. jakl spojeny na plocho T (nie pod 45 st.) plocha prierezu sa s druhym profilom v jeho radiusoch nedotyka (skusit pouzit zliabkovany zvar). Ako bolo spomenute vyssie trubka (valc. cast) na plochu a este ma napada ak tam je nejake zavetrenie, ci nieje medzera medzi nim a inym profilom.Pri pocte 280 sucasti by som rad upozornil ze existuje Ansys Workbench kde sa daju pouzit nosnikove prvky (mansia siet=> menej uzlovych bodov=> kratsi cas vypoctu)  alebo ANSYS a pouzit prutove prvky co je najednoduchsi prvok = najrychlejsi vypocet.