Zobrazit plnou verzi příspěvku: Plná/Continue čára

Seiner
25.05.2011, 09:15
Chtěl bych se poradit s jednou trivialitou. Už léta si mi konstruktéři stěžují, že plné čáry mají na výkrese někdy jakoby čárkované (krátce popřerušované). Zjistil jsem, že problém se spraví, když změní typ čáry s Plná na Continue nebo naopak - nenašel jsem v chování logiku. AutoCAD používáme CZ, ale některé podklady mohou pocházet původně z jiných lokalizací. Definice obou typů jsou přitom shodné.
  Pokud mají entity typ čáry DLEHLAD, jde to spravit ještě celkem dobře. Ale máme některé entity, které mají svůj typ čáry a to je potom pakárna - nějak je vybrat všechny najednou.

Vladimír Michl
25.05.2011, 09:22
To záleží jak máte nadefnované vaše uživatelské typy čar "PLNÁ" a "CONTINUE". Žádné takové typy čar AutoCAD standardně nemá. Má jen typ "CONTINUOUS" a ten se nedefinuje, je vestavěný.

Seiner
25.05.2011, 10:18
Pardon - překlep. Continuous. S tou definicí PLNÁ jste mne tedy dostal. Jsem přesvědčen, že jsem ji určitě nedefinoval. Podle mého je to "vestavěná" definice.
Když se ji pokusím ze šablony smazat, tak to nejde.

Seiner
25.05.2011, 10:23
Nepříjemné je, že se mi nedaří objektivně existující jev vyvolat. Když si do prázdného výkresu nakreslím plnou čáru, můžu její typ přepínat jak chci a je furt plná. A konstruktéři mi nosí výkresy s přerušovanou čarou. Sami ale nejsou schopni říct kdy a jak se to podělá.

Seiner
25.05.2011, 12:09
Docházím k názoru, že se jedná o nějakou historickou zátěž. Už léta používáme jednoduchou šablonu - někde od verze 14. Když si zobrazím seznam typů čar, vidím jak typ PLNÁ s popisem Řetězová, tak typ CONTINUOUS s popisem Solid line. Ale když si spustím správce hladin, tak můžu přiřadit typ PLNÁ, nebo řetězová. CONTINUOUS ve výběru není.
  Vypadá to, že budu muset vytvořit novou šablonu, ale těch divností se stejně nezbavíme - spousta výkresů se tvoří úpravou starých.

Seiner
25.05.2011, 12:33
Tak určitá nedorozumnění jsou způsobená tím, že jsem se pokoušel spravovat pomocí správce hladin Mechanicalu - ten mi Continuous neukazuje. Správce hladin Autocadu ano. Jsem z toho volaký zmetený...