Zobrazit plnou verzi příspěvku: Plošný snímek

rychetsky
24.11.2011, 09:01
Dobrý den.
Potýkám se s následujícím problémem. Dělám si 3D studii v Autocadu a potřebuji si z toho 3D modelu udělat 2D entity, které vložím do jiného dwg ve kterém potřebuji tuto studii doplnit. Na to samozřejmě slouží funkce „Plošný snímek“. Ale tato funkce má pro mě jeden závažný nedostatek. Všechny čáry „nacpe“ do jediné hladiny. Chápu, že je ta funkce z principu takto vytvořená, ale naprosto to popírá logiku Autocadu. Vždyť mám všechny 3D entity ve svých hladinách, tak proč musím mít jejich obrys v jediné společné?
Nenapadá někoho, jak by se to dalo provést? Otrocky editovat každý vygenerovaný blok a přiřazovat ručně entitám hladiny se mi vážně moc nechce. A když ji představím, že každá změna ve 3D pro mě znamená nové generování nového Plošného snímku a dalšího otrockého přiřazování hladin, tak mě jímá hrůza.

Vladimír Michl
24.11.2011, 09:28
Plošný snímek je v principu opravdu jen snímek - tedy neřeší vnitřní strukturu (hladiny) původních těles, ale jen jejich výsledný obrys/tvar.
 
Pokročilejší možnosti má nový příkaz [CMD]ZÁKLADNÍPOHLED[/CMD] - viz tip:http://www.cadforum.cz/cadforum/generovani-vykresovych-pohledu-z-3d-modelu-tip7949
 
Nicméně AutoCAD nemá moc podrobných funkcí na automatické generování výkresové dokumentace z 3D modelu. To jde snáze v Inventoru, Revitu a podobných aplikacích.

rychetsky
24.11.2011, 09:44
Nemám pocit, že by měl příkaz Základnípohled nějaké pokročilejší možnosti.Když to vezmu z mého úhlu pohledu, tak je ještě horší než ten Plošný snímek, protože ten si mohu alespoň zkopírovat do jiného výkresu jako CADovské entity. U toho Základnípohled ani nevím, zda toho jde docíli...nepřišel jsem na to, jak by to šlo.A informace o hladinách Základnípohled neumí také.

Vladimír Michl
24.11.2011, 11:00
Ten ZákladníPohled má trochu jinou filosofii - odvozuje více pohledů najednou, pohledy jsou asociativní s původním modelem (při změně se aktualizují) a umí to i non-DWG modely. Začněte nový výkres, v něm si připojte model jako xref a vygenerujte pohledy.
 
Hladiny modelu to ale neumí.