Zobrazit plnou verzi příspěvku: Podivné chování Inventoru

Vikk
31.05.2019, 10:30
Dobrý den, Inventor se poslední dobou začal chovat podivně, často padá ať už v modelování nebo v prostředí výkresů. Toto chování pozoruji cca poslední 3 týdny. Teď se mě stalo, že během úpravy modelu zešedla skoro veškerá nabídka možností úprav a nemohu s modelem nic dělat, nevíte čím by to mohlo být?

JDoubrava
31.05.2019, 12:01
U té vazby vám to ukazuje nějakou chybu, co to hlásí za problém?

madep
02.06.2019, 15:08
Nejste sám. My s tím máme taky problém. Nemáte náhodou antivirák NOD32?

Vikk
03.06.2019, 06:56
Ano, máme Eset Endpoint sec.. ..napadlo mě, že by to mohlo být antivirem, nebo aktualizací Win. Zeptám se, i když vím, že záleží na mnoha věcech jako je konfigurace atd., je vydané nějaké doporučení od Autodesku ohledně antiviru? Před tím se u nás používalo AVG a toto se nedělo...

Vikk
03.06.2019, 07:03
Provedeno nahrazení komponenty, ale v tuto chvíli s tím nejde dělat nic, je to mrtvé. Pár vazeb jsem předefinoval a pak to zhaslo.

madep
08.06.2019, 19:44
Bohužel o problémech Inventoru a NODu se pouze šušká a ani Autodesk ani ESET se k tomu nikdy oficiálně nevyjádřili. Třeba máme neuvěřitelné problémy s texturami, které jsou pro nás důležité z hlediska používání nadstavby Inventoru Woodwork. Otevřu sestavu a je vše v pořádku. Po jejím zavření a znovu otevření najednou Inventor hlásí, že textury neexistují. To samé hlásí když třeba otevírám výkresový list přímo ze sestavy. Jednou jsem to napsal na nějaký blog ESETu a nikdo na to ani neodpověděl. Takže přeji mnoho trpělivosti. My už jsme si na to zvykli.

Vladimír Michl
08.06.2019, 23:17
Doporučení Autodesku (nebo jiných výrobců software) ohledně antivirů se týkají maximálně jejich potlačení během instalace. Jakákoliv negativní interakce (blokace, zpomalení) antiviru během standardní činnosti běžného originálního software je chyba antiviru a popírá jeho smysl - ochranu proti škodlivému kódu.Občas se nicméně takováto interakce objeví, většinou je to vinou náhodné shody popisových řetězců známých virů s nějakým kusem kódu dané aplikace. Záleží pak na podpoře výrobce daného antiviru, jak na nahlášení tohoto problému reaguje. Máme zkušenost např. s AVG, kam jsme pár takovýchto kolizí s autodeščím i s naším softwarem hlásili a jejich reakce v podobě vydání aktualizace virové databáze byla v řádu hodin. Běžné antiviry také umožňují vyřadit některé složky z testování - takže pokud vám antivir blokuje textury (kde žádné napadení škodlivým kódem nehrozí), klidně složku textur v antiviru vyřaďte.