Zobrazit plnou verzi příspěvku: podlahy

mhrusovsky
07.12.2005, 10:44
ked mam v podoryse niekolko miestnosti a chcem aby boli rozne skladby podlah v urcitych miestnostiach, musim pre kazdu miestnost modelovat podlahu osobitne, alebo to ide nejakym oznacenim v podoryse zmenit?

Petr Bláha
07.12.2005, 11:19
Dobrý den, označením to podle mě nejde. Je třeba udělat podlahu pro každou místnost nebo (a to používáme) udělat si jednu podlahu na celé patro v nosné konstrukci stropu, která je všude stejná (beton + spodní omítka + izolace) a na tu pak v každé místnosti připnou další podlahu jako vrchní vrstvy, které jsou rozdílné. Rovnou to máte i tak, jak to má být (hrubá podlaha, na ní příčky a stěny a mezi ně vrchní vrstvy podlah).
Případně se dá, pokud máte stejnou tlouštku finální skladby podlahy, se tím vůbec netrápit, dát skladbu beton+izolace+vrstva na vrchní vrstavy a je to. Všude to máte pak stejné a je to ve finále stejně jedno. Jednotlivé skladby jsou popsány v řezech/tebulkách a jestli někdo vidí v řezu vykreslenou skladbu ne bo ne, je v konečném výsledku jedno.
Ještě si dovolím odbočit. Z Vašich dotazů předpokládám, že v Revitu začínáte. Nechci Vás odrazovat a klidně pište, ale formou těchto dotazů moc nepokročíte. Ideální je si pročíst minimálně tu základní cvičebnici, co nyní je, ideálně školení ... takto se utopíte v základní věcech a je to absolutně neefektivní. Pokud přímo vedle sebe nemáte někoho koho se můžete ptát, budete sem psát každý den :-). Navíc ty dotazy jsou vždy obecnějšího rázu a je na ně i širší odpověd. Není to tahání čar, ale "skládání" z objektů a v každém samostatném případě je vhodnější i jiný postup. Revit není AutoCAD, většinou je třeba sofistikovanější přístup pro naučení.

mhrusovsky
07.12.2005, 11:42
mate pravdu, stiahol som si ten manual a je to fajn. z toho sa da uz dost naucit.