Zobrazit plnou verzi příspěvku: podmíněné zadání příspěvku

Ferdinand
20.11.2008, 13:02
Pane Michl, nebylo by od věci, kdyby zaslání (abych parafrázoval Forresta G.) toho svého úplně nejvíce nejprvnějšího příspěvku Nováčkem bylo podmíněno přečtením Podmínek Fóra a článku Jak se správně ptát. Zkrátka ten prvotní příspěvek by nešel vložit, aniž by dotyčný přečetl ty informace.

Vladimír Michl
20.11.2008, 13:20
To je sice dobrý nápad, ale bohužel úpravy web aplikace samotného diskuzního fóra (používá komerční software) jsou jen velmi omezené.
 
Na druhou stranu, k začínajícím uživatelům (ať už CADu nebo fóra) buďme tolerantní. Byli jsme jimi všichni.

Ferdinand
20.11.2008, 13:44
OK, ale chce to trpělivost (naši - Nováček je netrpělivý...). Nojo, bývalo bylo, zlaté začátečnické časy s DOS-em a ACADr10... To bylo jiné prokousáváníčko... Nikde žádné rady ani pomoci, vše pěkně v duchu "udělej si sám" a "pokus - omyl - pokus - ..." Nemluvě o tom, že o angličtině jsme toho věděli asi tolik, že se řekne "áj" a píše se "I"...

alfred
21.11.2008, 23:01
Nováček podle mě přijde protože má problém na který se chce zeptat. První co udělá po registraci je, že položí dotaz a když ho položí špatně nedostane odpověď... Proč to dělat složitější?Představa, že někdo, kdo právě absolvoval registraci se okamžitě vrhne na čtení pokynů a 13-ti obrazovkového příspěvku o pokládání dotazů... Odklepnou to bez čtení stejně jako licenci při instalaci jakéhokoli software.

PepaR
23.11.2008, 12:28
Já se třeba bez mučení přiznám, že jsem ty pokyny taky nečetl.

Ferdinand
26.11.2008, 15:08
Já bych to nepletl se softwarem. Členství v (pokud vím, žádném) diskužním fóru přece není podmíněno instalací nějakého "nuceného" softu (navíc s licencí...). Prostě když chci něco použít, tak se řídím dle smluvených pravidel používání (jako např. používáte silnici - musíte dodržet pravidla; anebo používáte lék - musíte taky dodržet pravidla; atd...).