Zobrazit plnou verzi příspěvku: Podsestava

TomKab
16.05.2008, 08:53
Dobry den,
netusite nekdo, zda existuje nejaka moznost vytvorit cosi jako "virtualni podsestavu"? Tedy ve vetsi sestave seskupit nektere jeji dily tak, aby se tvarily jako sestava - treba seskupit vsechny srouby? Nebo je nejake jine spravne reseni?
Diky

Radek001
16.05.2008, 09:16
Já většinou skládám posestavičku šroub-matka-podložka... a to pak vkládám několikanásobně jako odvozenou součást. Ale např. všechen spojovák do jednoho souboru, to nevím. Snad pokud bych ten spojovák nemusel mít v sestavě vykreslený (šroub v příslušné díře). Pak bych ho mohl libovolně naházet do jednoho souboru, bez ohledu na polohu, a mohl bych ho mít v jednom souboru pohromadě. Proč to vlastně chcete dělat?
Rad

Charlee
16.05.2008, 09:33
Určitš by šlo vybrat šrouby, snížit úrověň, tak vytvořit podsestavu. A aby se s nimi dalo hýbat zapnout flexibilitu.
Ale opravdu nepřijdu na to proč.

Lukáš Záruba
19.05.2008, 19:49
Já si součástky vytvořené inventorem přemisťuju přímo do složky s projektem, ale já mám tak cca 20 kusů spojováku a ložisek na 1 projekt. Dělám to z několika důvodů: 1 si hned v počátku určím barvu.... spojováku a v dalších sestavách si to nemusím hlídat. 2 ve firmě máme pro každý šroubek interní číslo (aby byl spojovák pro všechny výrobky stejně označen) a to si hned v začátku zapíšu do vlasností abych si to nemusel dál hlídat . 3 už se mi stalo že v jiné pobočce otevřeli model výrobku ale bez spojováku ( nevim proč, možná měli něco s knihovnou ) a takhle nejsem odkázán na knihovnu. Takhle mám spojovák jako ostatní součástky. Navíc při dalším projektu použiju většinou spojovák z předchozího, takže mám vlastnosti už kompletně vyplněny. Dělám výrobky o malém počtu součástek, tak to není problém si to uhlídat. Zatím jsem nenašel lepší způsob jak toto udělat bez uložení součástky do složky projektu.
V i10 se vytvořené součástky ukládají do Dokumenty\Inventor\Inhaltscenter-Dateien\R10\cs-CZ\ norma součástky