Zobrazit plnou verzi příspěvku: polohová reprezentace, flexibilní

simunek
09.03.2015, 09:10
Zdravím,potřeboval bych prosím poradit s následujícím řekl bych běžným problémem:mám hlavní sestavu, v ní je podsestava pneu válce. Válec má otevírat víko (svařenec).Chtěl bych abych měl v hlavní sestavě dvě polohové reprezentace otevřeno/zavřeno, v hlavní reprezentaci abych mohl víko volně otevírat.V hlavní sestavě si vytvořím polohovou reprezentaci ale pak u vazby která udává vysunutí pístnice ve válci nemám možnost "přepsat". Sestavu válce mám nastavenou na flexibilní. viz obrázekPročetl jsem nápovědu, hledal jsem zde na fóru ale stejně nejsem schopen odhalit kde je problémPředem děkuji za jakékoli rady

Pavel Žáček
09.03.2015, 09:25

Pokud chcete mít sestavu válce v nadřazené sestavě flexibilní, tak musíte v sestavě válce vypnout vazbu, která určuje vysunutí pístnice z válce. Jinak flexibilita nemůže fungovat, protože ta nadřazená sestava může "tahat za válec" jak chce, ale vazba přímo v sestavě válce ji prostě nepustí.

Pavel Žáček
09.03.2015, 09:29

Pokud se vám podaří té flexibility docílit a v nadřazené sestavě pak budete moci pohybovat víkem, které bude vytahovat a zasunovat flexibilní válec, vytvoříte si vazbu úhlu víka vůči něčemu (nejlépe nějaké základní souřadné rovině) a pak vytvoříte polohovou reprezentaci, ve které bude přepsaná ta vazba úhlu víka.

Pavel Žáček
09.03.2015, 09:32

Další cesta je, nesnažit se o flexibilitu válce, ale udělat si v sestavě válce polohové reprezentace zasunuto a vysunuto a pak v nadřazené sestavě udělat polohovou reprezentaci otevřeno, která bude vycházet z  polohové reprezentace válce vysunuto.

EuroTec
09.03.2015, 10:03
Lepší než řídit otevření válce úhlovou vazbou je nastavit u vazby vysunutí válce meze min, max. Pak otevření víka koresponduje s polohou válce a je omezeno zdvihem.

simunek
09.03.2015, 10:48
Děkuji za rady.V sestavě válce jsem udělal 3 polohové reprezentace: vysunuto/zasunuto/pohybV hlavní sestavě mám: otevřeno/zavřeno/pohybOtevřeno a zavřeno již funguje bez problémů.To abych mohl s víkem volně hýbat se mi povedlo pouze když jsem v sestavě válce vazbu pro polohu pístnice vypnul a sestavu válce nastavil jako flexibilní. Pak ale to jde otevírat libovolně tzn pístnice klidně úplně vyjede z válce nebo naopak. Nejsou tam ty limity.Pokud vazbu nechám aktivní tak v sestavě válce s tim krásně hýbu, v hlavní sestavě už to ale nejde.

Mrázek
09.03.2015, 11:02

Limity můžete dosáhnout pomocí dotykové sady (vyberte ve stromě sestavy válec a pístnici a přes pravé myšítko z nich vytvořte dotykovou sadu; ta zajistí, že se to na konci zarazí)

simunek
09.03.2015, 12:15
Po aktivaci té dotykové sady (Kontrola/Aktivovat řešič dotyků) to už chodí jak máVšem děkuji za rady!!