Zobrazit plnou verzi příspěvku: Polohová reprezentace - převzetí vazeb

rychetsky
10.06.2013, 11:40

Dobrý den všem,mám sice tušení, že to nejde, ale za dotaz nic nedám.Mám polohovou reprezentaci a vadí mi to neustálé přepínání do "Hlavní" při každém umístění nového dílu nebo uložení.Chtěl bych nějak docílit toho, aby se mi upravené vazby z polohové reprezentace zkopírovali do té hlavní, abych tu polohou variantní reprezentaci mohl smazat.Jediné řešení je neustále přepínat mezi hlavní a variantou a ručně všechny vazby přepsat. To se mi ovšem při rozsahu mé sestavy moc dělat nechce. Nezná někdo nějaký fígl?

PopelkaM
10.06.2013, 12:09
 
Dobrý den,
je to přibližně rok co jsem to na fóru taky  řešil ......... ale nevyřešil.
 
Viz. původní text.
 
pracuji na modelu svař. přípravku do kterého je vloženo 6 délkových variant podvozků. Mám vytvořeno 6 úrovní detailů a zobrazuji vždy pouze jednu délku podvozku.Na přípravku jsou 3 pohyblivé desky se založením které se posunují v závislosti na délk. variantách podvozků (3 polohové reprezentace).
Pokud ale pracuji na některé délk. variantě a  sestavu uložím ,tak polohová reprezentace “skočí “ do pozice Hlavní.Polohy desek se pohnou ze svých pozic.
V polohové reprezentaci jsou omezené možnosti editace.Já bych ale potřeboval aby zůstaly ve svých příslušných pozicích a mohl jsem sestavu plně editovat.
V obdobném zařízení jsem to řešil tak , že každá pohyblivá deska měla tolik vazeb (které řídí pohyb desky)kolik je délk. variant podvozků.Při editaci určité varianty byla aktivní vždy jen jedna vazba na pohyb desky a ostatní byli vypnuty.Pokud je v modelu přípravku 6 délkových variant podvozků a 3 pohyblivé desky tak je to docela “mazec “.
Pokud chci uložit sestavu svař. přípr.v určité délkové variantě podvozku do *.dwf tak mi polohová reprezentace skočí do polohy hlavní - přestavitelná zakládání se posunou ze své správné pozice.
V dwf souboru je založení podvozku ve svař. přípr. špatně...
Neřešil jste někdo  podobnou záležitost?
Děkuji Popelka