Zobrazit plnou verzi příspěvku: Pomale otvaranie Inventora

Maros
26.07.2005, 10:34
Dobry den
Mam problem s otvaranim suborov v Inventore 9 Pro. Ked sa pokusim otvorit novy, alebo existujuci subor trva to neumerne dlho (cca 1 min.). Ked uz mam otvoreny akykolvek subor, dalsie sa otvaraju normalne. Kolegovia s podstatne slabsimi PC a gr. kartami Radeon 7500 a Pentiom III 800MHz nemaju ziadny problem. Predpokladam, ze by to mohol byt problem grafickej karty. Skusal som instalovat certifikovany ovladac 6.14.10.7184, nastavena na optimalizaciu OpenGL pre Inventor, DirectX optimalizovany pre najvyssi vykon, do registrov som pridal kniznice gr. kariet pre Inventor (Hardware Library). Swap je nastaveny na pevnu hodnotu. V Inventore som skusal nastavit plnu optimalizaciu (HW riadenie) aj optimalizaciu riadenu Inventorom, problem vsak zostava.
Dalsi problem nastal, pokial som sa pokusil nainstalovat SP2 do Windows XP, Inventor zacal padat pri otvarani suboru. V tejto chvili mam cerstvo nainstalovane Windows XP SP1.

Moja konfiguracia:
Intel Pentium4 2,4GHz bez HT
Pamat: 1GB
gr. karta: Quadro FX1100
Windows XP SP1
Autodesk Invetor 9 Pro SP3

Vie mi prosim niekto poraidt?

Velka vdaka

Otasek
26.07.2005, 11:25
Tak s tím pomalým otvíráním jsem na tom stejně - mám jedno PC nabušené, druhé podstatně slabší a chová se to na obou velmi podobně. U kolegy je to také stejné. Otevření jakéhokoliv prvního souboru trvá děsně dloho

Vladimír Michl
26.07.2005, 15:11
To může mít mnoho příčin - grafická karta/driver, síť (jsou-li soubory na síti), antivirus, nedostatek paměti + fragmentovaný swap disk, kolize s jinou běžící aplikací, migrace souboru ze starší verze, komprimovaná složka na disku, atd.

Maros
26.07.2005, 18:28
Spominal som, ze mam certifikovany ovladac, teda problemy ovladaca by sa snad mohli vylucit. Jedine ze by Autodesk certifikoval aj zle ovladace, co sa snad nestava. Subory su na lokale, problemom vsak je, ze pomaly sa otvara aj novy cisty dokument, teda vylucit by sa dal aj fragmenotvany swap, ci malo operacnej pamate (mam 1GB, co snad Inventor pri zakladani noveho suboru nezaberie). Ziadne ine aplikacie nebezia, ani skryte nepotrebne sluzby (XP je cerstvo nainstalovany), skusal som vypnut aj antivir, navyse tieto problemy mam len pri otvoreni prveho suboru, resp zalozeni noveho. Ak by to bol problem nedostatku miesta, problemy by sa skor prejavili pri otvoreni viacerych suborov... Stale mam pocit ze by to mohlo byt kartou Quadro FX1100, pretoze na slabsich kartach v podstate urcenych na domace pouzitie a najma na hranie problem nie je. Mozno ide len o nejake nastavenie, neviem vsak ake...Ako som uz spominal, nastavil som kartu s najvyssim vykonom pre DirectX a optimalizaciou OpenGL pre Inventor, neviem vsak co by sa malo este nastavit.
Napada niekoho nieco?
Vdaka

Otasek
26.07.2005, 18:40
Měl sem chut napsat stejnou hlášku jako p. Maros, ale nakonec sem se ovládnul. Jsem na tom výkonostně o něco lépe a problém je stejný = pomalé otevření prvního souporu bezprostředně po spuštění AI, dále je vše OK.
Podle mě je to způsobeno načítáním knihoven stylů. Protože pro každý souboru jsou potřeba = i pro ten první(ikdyž je prázdný). Když se na začátku načtou tak je pak drží v paměti a používají je pro každý další soubor, je to asi něco stejné jako xls tabulka se závity. Pokud ji nezredukujete, tak má cca 1M a při vložení prvního závitu, musíte chvilku počkat, než si ji AI načte. Když jsem si hrál se "Správcem knihoven stylů", tak ten je také poměrně pomalý...takže bych to tipoval na styly, ale kdyby to potvrdil i Autodesk, tak bych se vůbec nezlobil

Vladimír Michl
26.07.2005, 22:25
Se styly můžete mít pravdu - zvlášť pokud je máte umístěnéné síti, tehdy by to vysvětlovalo i to zpomalení na prvním souboru (po načtení jsou již styly udržované v paměti).Inventor (minimálně tedy verze 10) navíc průběžně zjišťuje případné aktualizace knihovny, a to by mohlo vést (v závislosti na parametrech sítě/serveru) k dalším zpomalením.

Vladimír Michl
19.08.2005, 16:03
FYI: problém s rychlostí (v režimu Součásti) při použití stylů sdílených v síti byl již vyřešen a oprava bude zahrnuta do Service Packu 2