Zobrazit plnou verzi příspěvku: Pomoc zmizení projektu

Fajfy
28.10.2012, 11:46
Ahoj,nakreslil jsem si v CAdu 2012 půdorys baráku včetně elektroinstalace. Pak sjem potřeboval zeditovat jeden blok, kliknul jsem na editace bloku, otevřel jsem okno editace bloku, zeditoval ho tam, dal CTRL+S, omylem jsem kliknul na křížek. A když jsme znovu otevřel projekt, tak už tam byl vidět pouze editovaný blok. Celý muj projekt zmizel, vypadá to jako by se přemazal nebo byl zobrazený jinde. Nevím jak ho dostat zpátky. Nejsou někde zálohované body uložení? Předem děkuji.


Fajfy
28.10.2012, 11:59
Tak jsem si právě ověřil tento postup, pokud máte otevřený projekt, a dáte editovat blok, následně stisknete CTRL+S a kliknete na křížek --> zavře se projekt --. po znovu otevření už vidíte pouze svuj editovaný blok. Nechápu proč tomu tak je a co se vůbec stalo, tajně doufám, že to je pouze nějaké zobrazneí, který se mi nedaří dát zpátky. Jinak přes nástroj restaurování výkresu se mi podařilo dostat projekt zpátky, ale s několika denní ztrátou. Proto bych rád dostal zpět svuj puvodní objekt. Děkuju všem za pomoc.


Vladimír Michl
28.10.2012, 16:15


I kvůli takovýmto problémům silně doporučujeme pravidelně aplikovat zveřejněné opravy. Konkrétně tento problém byl vyřešen cca před rokem a čtvrt (nejprve hotfixem, pak v SP1; mezitím už je SP2).Viz:http://www.cadforum.cz/cadforum/moznost-ztraty-dat-pri-ukladani-dwg-z-editoru-bloku-tip8058 (a informace zaslána zákazníkům)Service Packy:http://www.cadforum.cz/cadforum/produkty.asp?prod=AutoCAD&ver=2012

Fajfy
28.10.2012, 17:44
Děkuji za odpověď, jsem začátečník, určitě si opravy prostuduju.