Zobrazit plnou verzi příspěvku: pomocný pohled, náčrt ve výkrese

Lubka
24.10.2007, 09:18
Dobrý den všem, potřebuji poradit ohledně tvorby náčrtu a pomocného pohledu ve výkrese sestavy.Chci vytvořit pomocný pohled. Směr pohledu má být kolmý k trubce, kterou mám v sestavě. Tento směr není ve výkrese nikde zobrazen, proto jsem v režimu náčrtu do výkresu nakreslila kolmici k ose trubky (mám tedy zobrazen požadovaný směr).
1) První problém je, že když jsem zvolila příkaz pomocný pohled, zvolila jsem mateřský pohled a chtěla vybrat přímku určující smět pohledu, tak mě inventor tuto moji načrtnutou čáru nenechal vybrat - při najetí myší ji ani nezbarvil, ignoroval ji. Nevíte prosím, kde dělám chybu nebo jaký je vhodnější způsob? Jinak tuto čáru vnímá - např. ji okótuje.
2) Druhá věc, která by mě zajímala, je tato: Ve výkrese jsem zobrazila 3D náčrt modelu, v případě trubky (nakreslené tažením) je trajektorie v pohledech zobrazena jako její osa (čerchovaně). Při kreslení náčrtu v pohledu na výkrese si chci promítnout geometrii trubky - to je OK, ale nenechá mě promítnout geometrii zobrazeného 3D náčrtu, tedy nemohu s "osou" pracovat. Je to někde nastavitelné nebo mám použít jiný postup?
Pokud byste někdo věděl, budu ráda.  

Charlee
25.10.2007, 06:40
ad 1) s nakreslenou čarou mi děla totéž, ale pro vytvoření pohledu můžu vybrat přímo čáru trubku a vytvořit podled ve směru přímřím aj kolmém.

ad 2) ve výkrese ve stromu pohledů je třeba najít požadovaný model a v něm požadovaný 3D náčrt a na něm pravým myšítkem "zahrnout" a sou tam aj další možnosti.

Lubka
25.10.2007, 07:44
trochu se stydím, že jsem nezkusila ten kolmý směr :) ale vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo jít, takže moc díky..