Zobrazit plnou verzi příspěvku: pořadí kreslení aktuálně kreslené čáry

aurum
22.04.2009, 08:54

Mám připojenou katastrální mapu jako xref a oklikávám hranice - tvořím uzavřenou křivku, která je hranicí pro následné šrafování. Podklad a čára, kterou tvořím, mají odlišnou barvu, abych věděl, kde jsem už byl a křivku ukončil uzavřením. Pokud se ale při vytváření polylinie vrátím kvůli opravě zpět (během dělání křivky klávesa Z -> enter, tak se mi přestane dělaná křivka kreslit "navrch", ale "dospod" - pod připojený xref a tedy ji nevidím. Jak nastavit, aby se křivka stále vykreslovala "navrch"? Díky... křivka je po jejím ukončení zobrazená pod tím xrefem, ale pokud na ní najedu myší tak se prosvítí pro výběr. pokud dám regen, tak se vykreslí navrch. nicméně bych jí potřeboval vidět i během jejího vytváření)aurum2009-04-22 08:58:03

alfred
22.04.2009, 09:02
Nemohu to teď vyzkoušet - pokud to skutečně tak dělá tak to spíš bude vlastnost. Ale mám několik typů jak to obejít:-novou křivku kreslete v hladině, které nastavíte velikou tloušťku, nebo kreslete křivku s tloušťkou. Když xref "vyleze nahoru" tak křivku pořád uvidíte.-pokud používáte MAP, nebylo by lepší používat entitu MPOLIGON (doufám, že to píšu dobře) - v podstatě křivka s výplní v jednom a dá se nastavit obvod a výplň s odlišnou barvou.

Bass
22.04.2009, 09:09
Zkuste označit Xref -> pravé tlačítko -> Pořadí kreslení -> Přenéstdospod (Xref by pak měl nadále zůstat vespod )

aurum
22.04.2009, 09:53
muzu mit dotaz ohledne kompatibility entity mpolygon s cadem LT? Jak se tato entita bude chovat v LT, bude moci uživatel LT například editovat vrcholy (přidat vrchol)?