Zobrazit plnou verzi příspěvku: Poradie prekreslovania

be_em
13.02.2006, 08:28
Mám vo výkrese niekoľko hladin a ešte pripojený Xref objekt. Dá sa v AutoCAD-e nastaviť aby napr. hladina "ingsiete" bola vytlačená úplne navrchu a Xref objekt bol úplne naspodu, popr. nastaviť poradie tlače pre jednotlivé vrstvy? Čo som doposiaľ hľadal tu na fóre, všetci tvdia že to asi nejde, nechápem tomu, však to je jedna zo základných vecí aby daný výkres slušne vyzeral, v Microstation je to operácia na tri kliknutia myškou. Prosím poradte aspon ako spraviť aby hladina "ingsiete" bola úplne navrchu.

Machacek
13.02.2006, 08:30
v horní liště roletka >Nástroje -> Pořadí kreslení

Mantlík
13.02.2006, 08:36
Ještě jedna poznámka
Xref můžete přesunout pouze jako celek, nikoliv jeho jednotlivé hladiny. Po načtení Xrefu do jiného výkresu mohou mít hladiny xrefu jiné pořadí, než když si xref otecřete samostatně.
Takže pokud byste měl v xrefu např. plochy (zvláště vzor SOLID), doporučují xref rozdělit na dva - v jednom čáry a ve druhém plochy. Pak ty plochy spolehlivě posadíte dospod, jinak není úspěch zaručen

Ivan Rybák
13.02.2006, 10:24
Pořadí kreslení se nejlépe řídí přes reference. Asi bych z hladiny
"ingsiete" udělal samostatný soubor a připojil ho referenčně. Osobně
zastávám pravidlo - raději více referencí s menším počtem hladin
(samozřejmě pokud to lze systematicky rozdělit).

be_em
13.02.2006, 17:57
V tomto výkrese používam Xref iba ako podklad, ktorý nemením (napr. geodetické zameranie, katastrálna mapa) a potrebujem ho mať vždy úplne naspodu. Naopak veci ktoré stále upravujem, editujem chcem aby boli vždy navrchu a mám ich v hladinách. AutoCAD to robí úplne naopak, Xref objekt dá vždy navrch. Ďalej neviem či to ide, ale prečo nemožem dať celú hladinu do popredia "bring to front" ale iba po objektoch. Vlastne musím všetky ostatné hladiny skryť a tú jednu označiť a dať "bring to front". V tomto sa mi zdá AutoCAD oproti ostatným produktom troška pozadu.
A ďakujem za všetky príspevky.