Zobrazit plnou verzi příspěvku: postup uložení kusovníku

Lukáš Záruba
12.02.2008, 19:47
V editoru jsem si vytvořil trochu jiný styl kusovníku. Potřebuju ho uložit abych jej mohl použít znova. Snažil jsem se to udělat stejně jako u změny barvy ale jak se zdá nevzpoměl jsem si na vše a určitě mi nějaký krok vypadl.Projek mám u knihovny nastavený pro čtení a zápis. Proto prosím popištemi postup kroků ať zjistím co dělám špatně.  

Charlee
13.02.2008, 08:30
Už si to nepamatuji přesne, ve verzi 2008 je:
Knihovna stylů: ANO ( v verzi 10 asi čtení a zápis )
Ve výkrese menu Formát -> uložit styly do knihovny
vyberete váš styl kusovníku a uložit.
V novém výkrese je to automaticky ve starších Formát -> aktualizovat styly.

EuroTec
13.02.2008, 10:37
Uložte si prázdný výkres s upraveným kusovníkem jako šablonu.

Lukáš Záruba
13.02.2008, 11:44
No já mám již jinou šablonu výkresu, jelikož sem si upravil některé položky v popisovém poli. A to tam mám ještě vložit kusovník, upravit ho a uložit to celé jako novou šablonu výkresu? Ale pokud vím kusovník musí mít odkaz na nějakou sestavu. Jelikož potřebuju tento kusovník používat vícekrá a hlavně ho vložit do již existujících výkresů, tak touto cestou asi nepude.

EuroTec
13.02.2008, 12:14
Ne ne ne. V šabloně musí být kusovník nadefinován tak, jak chcete aby vypadal. Neznamená to přeci, že tam bude vložen nějaký konkrétní kusovník. Znamená to, že kusovník má nadefinovány vámi používané sloupce atrubutů, jejich šířku, formát atd. Při zakládání nového výkresu sestavy se kusovník vygeneruje podle šablony. Samzřejmě lze to také provézt aktualizací knihovny stylů, pak ale musíte dříve vložený kusovník smazat a vložit znovu.
Šablonu můžete mít jen jednu anebo kolik chcete (s jiným razítkem, kusovníkem, rámečkem, atd). 

Charlee
15.02.2008, 06:56
Pokud je použita Knihovna stylů tak se musí vytvořený styl uložit do knihovny stylů. Knihovna stylů má přednost před šablonou pokud je zapnuta. Dále se musí nový styl zašktnout ve stylu vaší normy a ta se také musí uložit do knihovny.