Zobrazit plnou verzi příspěvku: Potvrzení načítání náhledu

Kackac
01.09.2008, 17:34
Dobrý den,nešlo by udělat, aby při připojování url, souboru nebo obrázku k příspěvku nebylo po kliknutí na tlačítko Náhled (možná i Upload) požadováno potvrzení vyskočivšího (to je hrozné slovo) okna Strpení prosím, načítá se náhled....? Je to takové matoucí, když po vás program chce strpení a přitom ve skutečnosti chce potvrzení. Občas, když na to zapomenu, tak čekám, a až po chvíli mi dojde, že FF také čeká. Jestli by to nešlo udělat tak, že by tato hláška sice vyskočila, ale zároveň by se v původním okně na pozadí náhled zatím načítal, a např. po úplném načtení by se upozornění samo zavřelo.

Vladimír Michl
01.09.2008, 17:46
Máte pravdu, že to je trochu matoucí. S vnitřní logikou oné aplikace toho ale moc nenaděláme. Můžeme leda změnit text - třeba "Vyčkejte do načtení náhledu".

Kackac
01.09.2008, 18:09
Myslím si, že mezi Vyčkejte a Strpení není moc rozdíl ve vnímání, člověk bude mít pořád pocit, že musí počkat. Myslela jsem, jestli třeba nejde použít nějaký jiný typ alertu v kódu aplikace, který by to potvrzení nevyžadoval nebo fungoval jinak, ale o diskuzních fórech nevím z programového hlediska vůbec nic, tak netuším, co a jak je možné měnit.

Kackac
01.09.2008, 18:55
Ještě mě napadlo, zda by to nešlo úplně bez toho dialogu, že by tam třeba běžel jen nějaký "teploměr", přesýpací hodiny a nebo vůbec nic, přijde mi to jako zbytečné upozornění. Velikost souborů i obrázků je omezená, a tak načítání netrvá moc dlouho, náhled url je sice závislý na velikosti dané stránky, ale je-li člověk připojen přes modem, tak si myslím, že je zvyklý, že určité operace chvilku trvají, a u pevného připojení je ta doba zanedbatelná...