Zobrazit plnou verzi příspěvku: povrchová úprava

cuba-fidel
27.12.2009, 16:13
zdravim, snad nebude můj dotaz úplně stupidní.
začal jsem kreslit v revitu 2010, učim se v tom sám, ale dá se to, takže dům kompletně zvládnu, 1)mám ovšem problém s povrchovými úpravami jednotlivých místností. Zajímalo by mne, jestli se pú určit pro každou místnost zvlášť (podlaha, stěny, strop)- tak, jako to šlo v dnes už historickém programu arcon (). nebo jestli to musím dělat přes skladbu podlahy, ev. stropu, stěn... a tím pádem kreslit stropy a dělit místnosti pro každou místnost zvlášť. 2) dále pak- když jsem v revitu kompletně dodělal krov (asi né tak jak se dělat má- přes fci nosník a jejich různé tipy), tak jak mezi krokve dostanu tepelnou izolaci a pod krokve dám sádrokarton. Jestli přes nějak nakloněnou stěnu, či jinak.
Asi to vyznělo že vůbec netuším která bije ale učím se no...
Ještě sem dávám odkaz na dům co jsem udělal a když by byl někdo ochoten zkritizovat mi, co tam mám všechno špatně, tak bych byl velmi rád
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/82381/projektRD.rvt.rte_32.98MB.html cuba-fidel2009-12-27 16:17:46

PepaR
27.12.2009, 17:39
Zdravím Vás, úvodem přeju hodně zdaru při práci v Revitu, je to výborný pomocník, ale občas to chce mět po ruce někoho, kdo Vám poradí. Jinak máte docela hodně komplexních dotazů na jedno téma ;). Doporučuju nahlédnout do knihy paní Vinšové a pana Baldy, kde je objasněna většina záludností Revitu velmi dobře pochopitelným způsobem anebo mrknout do článků pana Baldy na autodeskclubu. Co se týče odlišných povrchových úprav jednotlivých místností zaleží na tom, co od toho čekáte, zda to chcete vykazovat či si přejete, aby to vypadalo tak vizuelně. Pokud Vám to stačí pouze vzhledově, zkuste nástroj Malba. Totéž platí i pro druhý dotaz, pokud Vám jde o to, aby se to zobrazilo v řezu, a nebudete to vykazovat jako hmotu, tak je nejvhodnější to dodělat  čárově.
 
Cest je vícero, záleží, kam směřujete a čeho chcete docílit.