Zobrazit plnou verzi příspěvku: Pozice - odsazení textu

Cheff
14.09.2012, 10:50
Zdravím ve spolek,
po dlouhé době se na chvíli dostávám k nastavení kotovacích stylů a narazil jsem na požadavek "snížit mezeru" mezi odkazovou čarou a textem u POZICE (používáme jí místo textu s odkazem, který nelze zarovnat a zároveň je o něco pracnější napojení na model než pozice)

Více obrázek (často se dostáváme k tomu, že text je blíže jiné odkazové čáře než k čáře vlastní)


hoboj
14.09.2012, 10:56


V kótovacím stylu bych si nastavil požadovanou mezeru mezi textem a odkazovou čárou a potom bych vybral všechny pozice, vybral z nabídky pravého tl. myši volbu Align->vertical.

Cheff
14.09.2012, 13:04
Na změny výšky zarovnání textu a kótovací čáry, to právě nereaguje - je vidět i kus klasické kóty, kde to je OK... (a zarovnání horizontální/vertikální je pouze na pozice na výkrese nikoli na výšku textu - mimochodem je to zarovnané ;-) )

hoboj
14.09.2012, 14:02
Ano, to vím.  Pokud máte tento text vytvořený, jako pozice, tak si myslím, že se Vám to nepodaří změnit tu výšku mezery mezi textem a vynášecí čárou. Tohle je nastaveno defaultně. Třeba na to cadstudio má udělanou nějakou utilitu, těžko říct.

Navara
14.09.2012, 15:35
Bohužel do tohoto se zasáhnout nedá.Zvažte použití načrtnuté značky, která také může mít odkaz a dokáže zobrazovat vlastnosti modelu podobně jako pozice. Navíc si jí můžete nakreslit podle potřeby. Jediným problémem je, že načrtnutá značka neumí to podtržení pod celým textem tak, jak to dělá pozice.