Zobrazit plnou verzi příspěvku: Pozice v Inventoru

TomL
22.10.2018, 12:04

Dobrý den,prosím o radu, jaká proměnná je pozice a dá se někde vložit do popisku detailu pohledu?Děkuji

Navara
22.10.2018, 12:14

Pozice je vlastnost takzvaného výskytu (použití odkazovaného souboru) v sestavě. Do popisku pohledu jí tudíž použít nelze.V popisku pohledu je možné použít pouze vlastnosti odkazovaného souboru (nikoli dalších vnořených souborů)  a ten je vždy právě jeden a jeho pozice proto nemá smysl.

Lukáš Záruba
22.10.2018, 13:10
Nešlo by zkusit tohle? https://www.cadforum.cz/cadforum/jak-prenest-cisla-pozic-z-kusovniku-do-ivlastnosti-komponent-tip12009Dostat pozici do ivlastnosti .ipt a pak ji z modelu vytáhnout na výkres do popisku. Nešlo by to použít?

IvoBe
23.10.2018, 13:36
Ta cesta pana Záruby je asi funkční, já jsem někde napůl a dělám to takto bez makra:- v dílech je definována potřebná  ivlastnost- v rozpisce sestavy mám hned vedle pozice čísla položky vytaženou tuto vlastnost (jako druhý sloupec)- seřadím si položky v rozpisce sestavy jak potřebuji- udělám CTRL+C celého prvního sloupce a potom CTRL-V do druhého- kde je to zapotřebí, tam pozici upravím nebo vymažu, ty dvě pozice s čárkou jsou zrcadlově symetrické díly - v rozpisce i kusovníku jsou samostatně, mají ale stejný výkres. S tím souvisí i to 1+1 ve čtvrtém sloupci - tak jsou celkové počty výskytu v nejvyšší sestavě (taky jako vlastnost dílu).Asi to není dokonalé, ale funguje to. Jenom, když se změní pořadí v rozpisce, tak se postup musí opakovat. Takže to dělám až úplně nakonec.