Zobrazit plnou verzi příspěvku: Práce do školy

Jacob777
20.10.2015, 20:12
Zdravím, potřeboval bych nutně poradit. Dostal jsem ze školy zadání udělat jednu tuto práci z autoCADu. Absolutně si nevím rady odkud začít. Poradil by někdo jak tenhle výkres nakreslit popř. jak začít? Předem díky moc :)

vbehun
20.10.2015, 20:53
Zkuste například zde: modelování konstrukcí v rovině

wriner
20.10.2015, 23:13
Ahoj,rozhodne v prvom rade si spravne urči súradnicový systém. Súčiastka je simetrická takže by som volil umiestniť ho do stredu, respektíve do stredu dole na elypsu alebo uplne dole na základnú čiaru. Všetko máš pekne zakótované nemal by to byť problem už potom to dokončit. Spravíš polovicu a potom to odzrkadlíš cez stredovú čiaru a maš to. predpokladam ze základy modelovania 2D z Autocadu mas, tak vela šťastia. ;)

Kotlaba
22.10.2015, 20:48
To jste dostali na papíru a máte to jen překreslit?Asi je to švindl, ale já bych to oskenoval, vložil do výkresu jako obrázek, upravil to, aby to bylo v měřítku 1:1 a natočil, aby to co má být svislé bylo skutečně svislé, vodorovné bylo vodorovné a pak podle toho kreslil. A pak bych to jen upravil, aby ten výkres odpovídal těm kótám. A jak tu už někdo naznačil, s výhodou bych využil, že je to osově symetrické a používal bych Zrcadlení.A nakonec bych to okótoval. Tipuji, že by mi to trvalo tak maximálně hodinu, kdybych se u toho flákal (i kdybych to kreslil načisto bez podloženého obrázku)-Napadlo mne, jestli vyučující neklame tělem a nějakou kótu nepřepsal - s tím jsem se setkával, když jsem do výkresů zkopíroval jako obrázek část papírového výkresu a zbytek domaloval, že nějaká kóta neseděla třeba se skutečnou polohou okótované díry - drobná změna na papírovém výkresu se někdy dělá, že se jen upraví kóta a díra už se nepřekreslí.


Kotlaba2015-10-22 20:53:51