Zobrazit plnou verzi příspěvku: Práce s atributy

sovic
08.03.2013, 10:58
Dobrý den,dostal jsem výkres ve kterém jsou popisky os od autora vloženy jako atributy (ve vlastnostech "definovat atribut"). Při kliknutí na daný atribut se otevře okno "upravit okno atributu", ve kterém jsou možnosti štítek, výzva a výchozí s přednastavenými hodnotami. Když si tento výkres podložím jako xref tyto atributy se mi v novém výkresu nezobrazují. Atributy nemají nastavené měřítko poznámky a nejsou v žádné vypnuté hladině. Pokud si daný atribut zkopíruji do nového výkresu je viditelný, ale již není samozřejmě součástí xrefu a v případě zaslání nových-aktuálních půdorysů, bych musel atributy znovu kopírovat. Můžete mi prosím s tímto někdo poradit?

alfred
08.03.2013, 11:15
To je normální chování. Entita "Definice atributu" je určena do bloku a XREF se chová jako blok. Hodnoty atributu v bloku (xrefu) se mění ve vlastnostech bloku.Nejlepší je entity předělat na obyčejný řádkový text. Pokud je jich málo, tak je nejsnazší to předělat ručně. Pro hromadnou změnu existovala LISP utilita.

vbehun
08.03.2013, 11:20
Atribut jako samostatná entita se běžně nevyskytuje. Atribut má význam, pokud je vložen v bloku.Ve vašem případě může jít o rozbitý blok. Atributu lze nastavit viditelnost nebo neviditelnost.Proměnná "ATTMODE" řídí zobrazování atributů:---Typ: Celé číslo; Uloženo v: Výkres; Počáteční hodnota: 1 ---Hodnoty:0  Ne: Způsobí, že budou všechny atributy neviditelné.1  Normální: Zachová aktuální viditelnost každého atributu; viditelné atributy jsou zobrazeny,    neviditelné atributy ne2  Ano: Způsobí, že budou viditelné všechny atributy.---Edit:Jak píše kolega Alfred výše - pro změnu atributů na obyčejný text lze využít utilitu v ExpressTools. 


vbehun2013-03-08 11:31:08

Vladimír Michl
08.03.2013, 11:32
Pokud to potřebujete změnit na obyčejné texty, použijte naši utilitu ATT2TXT - viz Download

sovic
08.03.2013, 13:00
Jak zmínil uživatel vbehun šlo doopravdy o rozbitý původní nějaký blok (rozbitý samotným autorem výkresu) obsahující tyto atributy. V mém případě jsem to vyřešil vepsáním potřebné hodnoty v definici atributu do pole výchozí. Následně jsem povolil hodnotu konstantní ve vlastnostech atributu (nastaveno na ANO). Dané hodnoty se potom v xrefu zobrazují. Zvolil jsem toto řešení, jelikož hodnot na přepsání není moc, v opačném případě bych musel využít zmiňované utility. Děkuji za odpovědi.