Zobrazit plnou verzi příspěvku: PŘEDEPSANÁ HMOTNOST V OC

Lukáš Záruba
04.01.2018, 09:11
Zdraví, jde již do publikované součásti do OC vložit sloupec Hmotnost, tak aby tento sloupec řídil Fyzikální vlastnost Hmotnost v díle? budu rád když mi poradíte jak to udělat. 

Lubomír Polesný
04.01.2018, 09:56
Dobrý den,Přidávat sloupce do tabulky součásti v Obsahovém centrum lze, ale pro hmotnost toto není potřeba. Stačí, když budete mít v tabulce součásti v Obsahovém centru definovaný materiál.Pokud tuto součást vložíte do sestavy, tak se hmotnost této součásti spočítá podle materiálu automaticky.

EuroTec
04.01.2018, 10:52
Tady se ale zřejmě jedná o případ, kdy je model z obsahového centra zjednodušen, a vypočítaná hmotnost neodpovídá skutečnosti.

Lukáš Záruba
04.01.2018, 11:00
Děkuji za odpověď, ale tento postup nelze použít. Vložil jsem si do OC odvozený a zjednodušený  model sestavy, který má vyplněná prázdná místa. Proto mám cca 2,5x větší objem než je v zkutečnosti a po určení příslušného materiálu mi inventor automaticky spočítá 2,5x větší váhu. Když budu mít tento model přímo v projektu a ne v OC, tak mu jednoduše v ivlatnostech změním hmotnost na ručně předepsanou a je to.Jediný co mě napadá jak tohle vyřešit je: přepočítat objem na požadovanou váhu a tím získám hustotu, pro kterou vytvořím nový materiál který tomuto dílu přiřadím. Přijde mi to ale dost krkolomný.Proto bych radši měl příslušný sloupec který bude namapovaný na Fyzikální vlastnost Hmotnost a v tom bych to přepsal.   

Lubomír Polesný
04.01.2018, 11:34
Dobrý den,to by šlo myslím také zařídit.Vytvořte v tabulce součásti v Obsahovém centru uživatelský sloupec např. "Hmotnost". Zde zadejte, jakou hmotnost mají mít jednotlivé varianty součásti. Tento sloupec namapujte na uživatelskou vlastnost např. "Hmotnost".Dále otevřete tuto součást z Obsahového centra (Soubor -> Otevřít -> Otevřít z Obsahového centra) jako běžný. V součásti vytvořte toto pravidlo iLogicu:iProperties.Mass = iProperties.Value("Custom", "Hmotnost")a toto pravidlo nastavte, aby se spouštělo před uložením dokumentu.Soubor uložte a zavřete. V Editoru Obsahového centra si zobrazte pouze uživatelskou knihovnu, klikněte pravým tlačítkem na normu této součásti a zvolte volbu "Nahradit šablonu rodiny". Vyberte uloženou součást.Pokud do sestavy vložíte jako standard tuto součást, hmotnost součásti bude přepsána.Lubomír Polesný2018-01-04 11:41:09

Lukáš Záruba
04.01.2018, 14:08
děkuji za radu už mi to funguje.