Zobrazit plnou verzi příspěvku: Překrývání nevid.čar v *.idw

valík
29.11.2007, 13:21
Zdravím všechny,


jak, prosím, řešíte překrývání neviditelných čar v souborech *.idw? Hledám něco jako v CADu "overkill"

Splývají-li tyto čáry, výkres se stává nepřehledným, k dispozici je jen skrytí jedné z těchto čar. Ale co v případě, že se překrývají jen zčásti (přesah jedné do druhé, tedy jedna končí a navazuje druhá se vzájemným překrytím-není tedy krátká v dlouhé) - příkladně těleso v tělese - shodný vnější rozměr jednoho s vnitřním rozměrem druhého tělesa -částečně vsazená tělesa (náboj-díra, trubka v trubce apod.)ve skrytém stavu. Skryji-li jednu z těchto neviditelných čar, musím pomocí náčtru dokreslit chybějící část. Rozumíme si?
Děkuji za postřehy.

Radek001
29.11.2007, 14:12
Osobně to řeším pomocí řezů, detailů a viditelností tělesa nebo čáry. Asi jako Vy. Asi to není řešení které jste chtěl slyšet, ale sám skutečně nic jiného neznám a připojuji se k Vašemu dotazu -ta funkce by se hodila. Inventor 2008 již sice "umí" formát DWG, ale dle mých zkušeností ho bohužel neumí dost dobře a osobně použití DWG výkresů v prostředí inventoru určitě nepreferuji.
Radek

VlJanecek
29.11.2007, 14:31
Překrývající čáry jsem řešil vždycky až v AutoCADu přes Overkill.V čem vám funguje DWG hůř než IDW? Mně to připadá stejné.

Radek001
29.11.2007, 14:49
Ne DWG horší než IDW, ale DWG v prostředí Inventoru horší než DWG v prostředí CADu. A když už jsem tedy v Inventoru, pak používám jeho formát, tedy IDW -je to přece jenom formát od začátku pro Inventor a je stále navázaný na model.

VlJanecek
29.11.2007, 16:00
Právě to mně zajímá - proč dáváte přednost IDW? DWG je přece také navázaný na model. A připadá mě jednoduší že jde rovnou načítat i do AutoCADu.

Radek001
29.11.2007, 16:45
DWG je také vždy (!) navázaný na model? Měl jsem dojem, že pokud výkres plně nezachovám tak jak je z Inventoru (např chci v cadu právě rozdělit jednu čáru na dvě různé a tyto dát do různých hladin), tak tu naázanost ztrácím. Nemluvě o situaci kdy převádím DWG výkres do nižší verze než 2008, pak ji ztratím určitě. V každém případě jsem se rozhodl Vaši informaci i svoje dosavadní zkušenosti znovu prověřit, neboť rozhodující byla právě ta navázanost na model.
Díky za tip.
Radek