Zobrazit plnou verzi příspěvku: Premietanie CAD vykresov na stol

sittam
23.05.2011, 14:44
Dobry den, mozno mate s nasledujucim problemom niekto vacsie skusenosti a poradite mi.Potreboval by som premietat  AutoCAD vykres na stol tak, aby sa nakreslena suciastka premietala na stol v mierke 1:1. Da sa pouzit univerzalny  projektor s nejakym specialnym stojanom na stol (stojany som videl len do stropu alebo steny)? Alebo su na to nejake samostatne zariadenia, resp nejake stoly so zabudovanou velkou obrazovkou?Vdaka za pomoc.

Mikemamm
23.05.2011, 19:53
Určitě by to šlo přes projektor a "vykalibrovat" si zobrazení na měřítko 1:1, ale pokud to chcete mít jako pracovní "vyýkres" či něco přikládat na stůl, tak to asi vhodné řešení není, protože si akorát budete věcmi, rukama stínit.
To by bylo asi řešení pomocí obrazovku pod stolem - napadá mě jednoduchá věc - LCD monitor, TV pod skleněný stůl napojen jako sekundární monitor.
Ale také by mne zajímalo, zda se něco takového vkuse vyrábí.... zajímavé

Vladimír Michl
23.05.2011, 22:30


Myslíte něco jako Microsoft Surface?Nešlo by to spíš řešit standardním podsvícením rastrového obrázku (nebo PDF souboru) uvnitř AutoCADu?

sittam
24.05.2011, 09:13
Pouzit monitor pod stol alebo MS surface, nad tym som tiez uvazoval, len tam je riziko, znicenia, ked na to polozim kovovu suciastku. Vyrobit "na kolene" sa takato suprava da.