Zobrazit plnou verzi příspěvku: Přenos dat z razítka na List2

Lestr
12.01.2012, 09:43
Zdravím,
mám takový dotaz. Mám nastavenou šablonu výkresu. Nyní tak, že vložím formát listu, doplním razítko a rámeček. Buďto takto samostatně a nebo jen otevřu formát listu např. A3 ve kterém je již razítko a rámeček pro tento formát.
A oco mi jde :
Když vložím a připravím si formát výkresu v Listě 1, vypíšu razítko a nebo se mi do razítka přenesou hodnoty z ivlastností modelu, tak když chci vytvořit list 2 téhož samého dílu ,ale jen např. jiné pohledy (ISO, jak namontovat atd.) tak dám nový list a otevře si mi již razítko a rámeček dle listu1, ale razítko je nevyplněné.
Jak docílím toho,aby razítko na listu 2 si vzalo hodnoty z razítka v listu 1????
 
Doufám že jsem to správně vysvětli 

flesar
12.01.2012, 09:57

Nejjednodušší by bylo změnit definici razítka tak, aby se nic nevyplňovalo ručně. Údaje které se týkají modelu (rozměr, název, číslo výkresu ....) vyplnit v modelu, údaje které se týkají výkresu generovat automaticky z vlastností výkresu (aktuální list, počet listů, formát, měřítko...).

flesar2012-01-12 09:59:08

hoboj
12.01.2012, 10:26
Je to jednoduché, pokud chcete mít v razítku to samé, jako v Listu 1.
 
Musíte si nastavit definici razítka tak, aby se vše doplňovalo z ivlastností modelu.
 
Když otevřete List 1 a nemáte zvolený (přidaný) pohled na výkres nic v razítku není doplněno. Když vložíte pohled, automaticky se vše doplní. Když otevřete List 2 také je razítko prázdné, proto musíte vložit pohled modelu -> po vložení bude opět vypsané vše v razítku. Záleží, jaký model vložíte.
 
Pokud tedy chcete vytvořit různé jiné pohledy na montáž atd. vložte stejný model do výkresu a je to
 
 

Lestr
13.01.2012, 12:20
Tak samozřejmě v razítko mám nastavené tak,aby hodnoty z modelu to přeneslo do razítka a to samé co se týče výkresu (Listů, List , atd .....) , ale do razítka je někdy potřeba dopsat ručně materiál a jiné hodnoty, třeba i měřítko atd atd ..........
 
V inventoru 2010 jsme měli nastavené razítko od Dagisu tak že : ...
 
Otevřel jsem výkres, kde jsem vytvořil nový list č.1 , do toho listu jsem vložil sestavu , a v razítku se zobrazily hodnoty k této sestavě tzn. číslo výkresu, název výkresu atd ....
Na hlavním listu č.1 byla tedy sestava v Iso pohledu + razítko +  rámeček + kusovník. Když jsem pak dal vytvořit list č.2, tak se automaticky razítko a hodnoty vněm přenesly z listu 1, protože výkresy byl prostě pro ten daný prvek.
 
A je to i logické. Naco bych potřeboval na lsitu 1 sestavu s číslem výkresu sestavy a na listu 2 například číslo výkresu určitého prvku. Kdybych pak hledal např. ve Vault prvke dle čísla výkresu, tak by mi ho nenašlo, protože by byl uložený pod tou hlavní sestavou !
 
Bohužel jsem šablonu z 2010 vymazal a nevím jak bylo provedeno nastavení :(((
 
jít to ale musí ! Výkres označený např.   Konzola 123456789 , má v razítku stejné číslo jako název výkresu .
 
Snad jsem to již nyní vysvětlil správně .... 

hoboj
13.01.2012, 17:54

[QUOTE=Lestr] 
A je to i logické. Naco bych potřeboval na lsitu 1 sestavu s číslem výkresu sestavy a na listu 2 například číslo výkresu určitého prvku. Kdybych pak hledal např. ve Vault prvke dle čísla výkresu, tak by mi ho nenašlo, protože by byl uložený pod tou hlavní sestavou ![/QUOTE]
Jen pro upřesnění. Ano ve Vaultu pokud budete mít v sestavě další díl, který nebude mít svůj vlastní výkres nenajdete. Ale i tohle se bohužel stává a praktikuje. Jde o to, že někde je to výhodnější, kvůli přehlednosti konstruktéra a později i při výrobě, horší je že v tom musí být systém, který není jednoduchý vymyslet. Je to např. u svařenců, aby jednotlivé díly byly hned u svařence a vše se kreslilo k čemu to patří. [QUOTE=Lestr]jít to ale musí ! Výkres označený např.   Konzola 123456789 , má v razítku stejné číslo jako název výkresu .[/QUOTE]
Ono záleží, jak je vytvořena definice razítka, když bude vytvořena jinak, tak může být klidně dole jako název materiál a polotovar. [QUOTE=Lestr]Bohužel jsem šablonu z 2010 vymazal a nevím jak bylo provedeno nastavení :((([/QUOTE]Otázečka v nové šabloně máte všechno ostatní upraveno podobně, jako u šablony z 2010? Pokud jí nemáte mám pro Vás řešení. Určitě někde máte nějaký starý výkres, který byl v této šabloně vytvořen. Potom tedy stačí otevřít tento díl, všechno nepotřebné vymazat a potom uložit, jako template. A je vyřešeno. Proč dopisovat ručně materiál a měřítko, když to jde samo ;) Hned vysvětlím. Materiál si nadefinujte pomocí stylu materiálu a přidejte si do šablony *ipt a ostatních své materiály, které potřebujete. Poté opět uložte jako template. A je to Dále stačí do šablony výkresu, který jste si před chvilkou upravil (viz. výše) přidáte definici v razítku i na materiál, nebo do kusovníku a opět uložíte do template jako šablonu.  Měřítko jde také nastavit automaticky, aby se vkládalo do razítka v kolonce Měřítko. Jde to pomocí makra.