Zobrazit plnou verzi příspěvku: Přenos nastavené hladin z výřezu

JKA
30.08.2021, 17:08
Dobrý den,dostal se ke mě výkres vzduchotechniky se stavebním xRefem. Výkres se otevírá jako 3D celé stavby a v modelu jsou zapnuté hladiny všech pater najednou. Od projektanta jsou vytvořeny rozvržení, které obsahuje vždy výřez, kde jsou hladiny nastaveny pro pojmenované patro. Já potřebuji v modelu v jednotlivých patrech něco upravit...lze nějak kopírovat nastavení hladin z výřezu patra do modelového prostoru ? Hladin je přes 120 a nechci si vypisovat, které zmrazit a které ne... Děkuji.

PepaR
30.08.2021, 20:02
Dobrý den,klepněte za záložku(y) rozvržení pravým tlačítkem a měla by tam být možnost exportu rozvržení jako  model.

johny
31.08.2021, 08:55
[QUOTE=JKA] ... Hladin je přes 120 a nechci si vypisovat, které zmrazit a které ne... [/QUOTE]
Nezlobte se, ale toto nemyslíte vážně, že? Jak dlouho pracujete s autocadem, že přemýšlíte takovýmto způsobem?Začněte aktivací VP o který se jedná. Ujistěte se, že aktuální hladina není VP-zmražena.  V dialogu HLADINY si zmrazíte všechny hladiny mimo aktuální. Pak je seřadíte podle sloupce VP-zmrazit, vyberete všechny hladiny co jsou VP-rozmrazeny a rozmrazíte je. 


johny2021-08-31 10:32:04

Jan Jirásek
31.08.2021, 09:24
Ještě bych doplnil jeden způsob, jak snadno přepínat mezi stavy hladin, ale nevím, zda je to možné v LT. Správce stavů hladin nabízí přesně to, co potřebujete, a navíc možnost snadno mezi jednotlivými stavy opakovaně přepínat. 1. V modelovém prostoru si vytvořte nový výchozí stav hladin (hladin, které chcete mít viditelné, zmrazené nebo zamknuté).2. V jednotlivých výkresových prostorech dvojklikem zaktivujte rozvržení; následně si vytvořte nový stav hladin pro dané rozvržení, např. Výkres č. 1, Výkres č. 2 atd.3. V modelovém prostoru pak stačí vybrat požadovaný stav hladin (Výchozí nebo Výkres č. 1 apod.) a zvolit obnovit. Stav hladiny se následně změní dle uloženého stavu.