Zobrazit plnou verzi příspěvku: Přenos výkresu s obrázky

Permonik
21.02.2018, 17:24
Dobrý den,je nějaká pohodlna metoda (třeba přes A360, Myhub Fusion), jak s kolegou sdílet výkres v dwg, který obsahuje obrázky?

PepaR
21.02.2018, 17:33
Dobrý den,mělo by to jít skrze A360 Drive, jen je nutno mít obrázek ve stejné složce jako výkres a pro upload použít synchronizační komponentu Autodesku. Osobně nezkoušeno, čerpám z podobného příspěvku na Autodesk Community. 

Vladimír Michl
21.02.2018, 18:02
Myslíte výkres který má připojené obrázky? Stačí jej sdílet standardně příkazem [CMD]SDÍLEJONLINE[/CMD] - obrázky v relativní cestě (mohou být kdekoliv) se tímto příkazem automaticky publikují zároveň se samotným DWG výkresem (a na absolutní cesty upozorní, popř. upraví). Příklad (horní obrázek bez uložené rel.cesty):http://autode.sk/2CzFVYE

Permonik
22.02.2018, 20:33
Ano, myslím výkres s připojenými obrázky.  Problém nastava, když kolega nemá Autocad. V principu mi jde o to aby kolega uploadovál výkres s obrázky, já mu do toho dál přípomínky, zda to děl dobře a on mhl dále v něm pokračovat.A pravě ted s jednim kolegou jsme si zvykly na Fusion a propojení s A360 nebo spíše MyHubem. On nakresli model, já mu to přípominkují a pravě hledám arlternativu i s dwg výkresy, které obsahují obrázky. (To jsem mohl zminit v prvním příspěvku)...Kdysi jsem to zkoušel přes AutoCad 360, ale ted nevím zda se mi to povedlo...

Vladimír Michl
23.02.2018, 07:29
Ano, použijte popsaný způsob. Pro online prohlížení a připomínkování nepotřebujete AutoCAD ani AutoCAD mobile (360).

Permonik
23.02.2018, 14:15
Vyzkoušel jsem ten způsob.Nahrání dwg i externními obrázky, šlo. Pak jsem zkoušel jen dwg, protože obrázky už jsou v A360 a pokud jsou ve stejné složce jak dwg, tak při připojování to šlo (obrázky měli absolutní i relativní cestu). Ovšem pokud mám obrázky rozhazené ve více složkách tak nenašlo a nahrálo to obrázky znovu. Ale nikde jsem nenašel v A360 ikonku přípomínky.Tak jsem zkusil přímo nahrát v MyHub do projektu jako sestavu. Když nahrájí dwg jako sestavu a vyberu obrázky, tak je to v pohodě. V hubu se mi zobrazi jen dwg. Zkoušel jse nahrát jen dwg, a obrázky už byly ve složce, ale nepropojilo se to, škoda.Jen menší drobnost, v dwg mám barvu hladiny zelenou (protože je viditelná na všech obrázcích), ovšem v online modu je bíle pozadí a černa hladina nebo opačně, jde to nějak změnit?