Zobrazit plnou verzi příspěvku: Přerušení funkce

PepaR
18.07.2005, 07:23
Dobrý den,nadefinoval jsem si lisp, ktery mi nastavi hladinu a typ čáry jako jeden příkaz, avšak při zadávání mi vadí, že se funkce před zadáním bodu přeruší a napíše "Neplatný bod" a pak pokračuje dál? Neporadil by někdo prosím?
 
2005-07-18_072259_Izolace.lsp
 
Dále bych měl ještě následující dva dotazy na ktreré jsme nenalezl odpověď v nápovědě:1) Co všechno za anstavení uchovává šablona výkresu DWT?2) Lze přes lisp udělat fuknkci, která mi změří vzdálenost pomocí 3 koncových bodů a následně vloží tuto hodnotu do jednoho z atributů? Zkoušel jsem to pomocí "getdis", ale nepodařilo se.
 
S pozdravem a díky za odpovědiPepaR
 
 

Chlebník
18.07.2005, 08:38
Chyba je v tom že pravděpodobně ve výkresu nemáte vytvořené všechny potřebné hladiny a typy čar
jedná se o :
hladiny: SRAFY, KCE POD
typy čar :IZOLACET, IZOLACEZ
takže doporučuju tyto hladiny a typy čar vytvořit a soubor uložit do DWT jako šablonu.
Dále k dotazům pro šablonu : dá se říci že je to v podstatě DWG soubor. Jen se jinak otevírá. Takže se v něm uchovává takřka vše co v DWG.
Jmenovitě : hladiny, typy čar..... a další, bloky, styly písem, styly kot, naddefinované layouty (rozvržení) .... VBA......
Ohledně lispu jde úplně vše na co si člověk pomyslí. Jen nechápu co je vzdálenost tří koncových bodů ???  A vložit jde kamkoliv. Stačí lépe popsat co vlastně chcete a není problém něco stvořit.

PepaR
18.07.2005, 09:17
Hladiny a typy čar, mám načteny již před spušttěním fce.

Chlebník
18.07.2005, 09:45
Hmmm jasný.
Parametr "pause" vždy zastupuje pouze jeden jediný vstup uživatele. Takže vy voláte funkci PLINE, pak Cad čeká pouze na jeden vstup uživatele a hned spouští další procedurku. Takže příkaz Pline je pořád aktivní, a spouští funkci pro navrácení hladin a výpis že čára byla vytvořena. Což není pravda protože příkaz PLINE pořád ještě pokračuje.
 
Takže co s tím ?
a) pokud je daný počet bodů (třeba 2) tak přepsat (command "pline" pause) na
(command "_pline" pause pause "") a vše bude OK.
b) Ale pokud bude počet bodů nejasný tak je třeba nejprvé definovat body pomoci getpoint, to načítat do nějakého seznamu a pak po jejich zadání teprvé vytvořit polylinu pomoci "entmake" sice pracnější pro Lisp ale lepší.

PepaR
19.07.2005, 06:57
Děkuji moc za radu, asit o bduu řešit 2x pause. Rád bych si zkusil i proceduru přes getpoint, ale potřeboval bych nějaký vzor. Nemohl bych Vás opět požádat o pomoc?
 
Tou druhou LISP utilitou bylo myšleno, že mám blok sloužící ke kótování dveří na osu, kde jsou definovány atributy ŠÍŘKA; VÝŠKA a TYP. Tento blok vkládám do výkresu přes _-INSERT přes potřebné natočení, ale ještě než jej vložím bych potřeboval vyvolat vyzvu, ktera mi změří šířku dveří a zapíše ji do atributu ŠÍŘKA, POPŘ. LISP vyzve k zdání hodnoty ručně, pak funkce vyzve k zadáni VÝŠKY a TYPu. To vše přes příkazový řádek.