Zobrazit plnou verzi příspěvku: Přesné rozměry

Mikysek
01.11.2009, 11:26
Dobrý den, jsem začátečník a rád bych v programu Autocad vytvořil papírový model, tzn. narýsoval jednotlivé díly a pak exportoval do obrázků, které by bylo možno vytisknout. Potřebuji, aby se mi do obrázku exportovaly přesné rozměry, které zadám při rýsování, a taky, aby exportovaný papír měl přesně velikost A4. Můžete mi, prosím, poradit, jak na to? Při každém mém exportu se mi uložil  výkres podivných tvarů, který naprosto nevyhovoval, a nevyhovovaly ani rozměry rýsovaných objektů. Děkuji za odpověď.

Vladimír Michl
01.11.2009, 16:02
Nevím jestli dotazu přesně rozumím, ale pokud chcete rýsovat 1:1 a tisknout také přesně 1:1, stačí při kreslení používat skutečné rozměry v mm a při tisku ([CMD]PLOT[/CMD]) nastavit měřítko 1:1.
Poku exportem obrázků myslíte skutečně export rastrových obrázků (image file), pak se tomuto mezikroku pokud možno vyhněte.

alfred
01.11.2009, 17:45
Pokud chcete aby si to snadno vytiskl nekdo jiny, tak doporucuji tisk do PDF.Pokud si to tisknete sam, tak tisknete rovnou z AutoCadu.Pokud trvate na tisku do rastru, tak musite mit v rastru definovane DPI. Neco se probiralo napriklad tady: http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8749&KW=tisk+rastr