Zobrazit plnou verzi příspěvku: převedení obrázku do vektorové podoby

mirafsivut
14.01.2012, 11:38
ZdravímJde převést obrázek (naskenovaný ručně kreslený výkres) do vektorové podoby v AutoCadu? Jestli ano, tak jak?


PepaR
14.01.2012, 11:47

Bylo to tu několikrát probíráno, zkuste prosím pohledat ve starších tématech.Nicméně ve zkratce:Existuje celá řada převaděčů, valná většina placených, ale najdete i výjimky.Od žádného z nich nečekejte zázraky, mnohdy je lepší si obrázek podložit a překreslit.Pokud Vám jde pouze o vložení obrázku a aby kresba vypadala skoro jako vektor, tak je mnohdy lepší obrázek podložit, nastavit průhlednost pozadí a tisknout ve vhodném měřítku.PS: Mám odzkoušeno WinTopo Freeware, zkuste jej, třeba Vám bude vyhovovat.


PepaR2012-01-16 10:39:46

Kotlaba
16.01.2012, 06:23
Wintopo (tu verzi co jsem si stáhnul zadarmo, ale už je to déle, možná je teď nejaká lepší) jsem taky zkoušel - no, nic moc. Spíš bych se přikláněl k použití hybridního výkresu - svého času se o tom dost mluvilo, nevím, jak je to teď - bylo to jako dost drahá nadstavba k AutoCADu. Umožnilo to natáhnout a upravit (přímo v AutoCADu) naskenovaný výkres, zůstal v rastrovém tvaru a nové části se přikreslily vektorově.

Buba
16.01.2012, 08:50
Bol to Autodesk Raster Design. Ale tiež to neurobil sám automaticky.
Niekedy dávno som skúšala prevod do PDF a následne pdf2dwg konverter a občas mi to pomohlo. Ako je uvedené vyššie, nikdy to nebolo na 100%, dokonca niekedy ani na 1% :(
V súčasnosti tieto nové verzie AutoCADu pracujú skutočne veľmi šikovne s podloženými obrázkami. Viete ich orezávať krivkou a tak si vybrať len tú časť, ktorá má ostať nezmenená.
Pokiaľ dostaneme podklady len ako obrázok a nemáme zaplatené celé prekreslenie do DWG a je to veľmi zložitý podklad, tak vytvoríme takýto paškvil. Zvyčajne takýto výtvor treba odovzdať aj tak len v PDF.