Zobrazit plnou verzi příspěvku: Převod dat z Inventoru

dusek
25.10.2011, 09:09
Dobrý den,narážíme čím dál častěji na potřebu hromadného převodu dat z Inventoru. Existuje nějaký způsob na hromadný převod výkresů z inventorového dwg na autocadové dwg? Nebo převod výkresů na pdf? Nebo ipt souborů do jiného formátu (step, iges, ...)? Používáme Vault, umí něco takového? Existují na to nějaké utilitky, prográmky či vychytávky? Co se komu osvědčilo? DíkyV.D.


Vladimír Michl
25.10.2011, 22:46


Buď jde použít dávkový převodník:http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5412nebo pro speciálnější případy vytvořit makro. 

hoboj
04.11.2011, 09:51
Dobrý den,
rozhodně to jde makrama, které se nastaví přesně z jakého formátu chcete převádět na určitý typ...
A nebo to lze také udělat že dáte pokud potřebujete výkresy do *.pdf tak zapnout Autodesk Multi-sheet Plot a vybrat, které výkresy chcete převézt a potom dáte tisk ne na tiskárnu, ale na nějaký pdf convertor, který to umožňuje.
 
Nevím, zda-li to jde i ve Vaultu...

dusek
28.11.2011, 20:54
Tak se snažím převést data pomocí Plánovače úloh. Otevřu Plánovač úloh -> Exportovat soubory. V záložce projekt se pokouším nastavit náš pracovní projekt, ale po kliknutí na projekt mi zůstane nastaven Default (bez zobrazení Umístění projektu). Když dám Procházet a vyberu soubor projektu, tak mi to napíše, ze "Projekty s uložištěm nejsou podporovány". Když nechám nastavené cesty, tak se mi export buď neprovede nebo provede, ale vyexportované soubory nemůžu dohledat. Může mi někdo poradit jak nejlépe exportovat velkou sestavu do iges (step, ...)? Ideální by bylo, kdyby někdo vytvořil nějaké instruktážní video nebo nějaký návod, protože z nápovědy z toho nejsem vůbec chytrej.Díky

hoboj
29.11.2011, 08:44
Pokud chcete sestavu v daném projektu exportovat do *IGES, *STEP aj. stačí mít aktivní projekt otevřít hlavní sestavu a potom dát uložit-> uložit kopii jako-> a uloží se všechny díly v *iges či *step

dusek
29.11.2011, 09:13
pokud provedu postup Uložit jako kopii, kde nastavím aby mi to uložilo celou sestavu i s jednotlivými díly? pokud to dobře chápu, tak mi to uloží sestavu do iges, ale všechny díly zůstanou v jednom souboru, ne?  nemám možnost vyzkoušet jak se ten iges chová, může ten kdo má solid s tím pracovat, že si z toho ty jednotlivé díly vytřídí?k tomu makru. díky za něj, jen se zeptám, to stačí vložit jen do vrcholové sestavy nebo musím do všech dílu? A pak, když postupuju jak jste napsal výše s Uložit jako, tak jde nastavit převod, v okne Save Copy As tlačítko možnosti, nastavím typ povrchu, typ povrchu tělesa a tak dále. Je tam nastavené nějaké výchozí nastavení, ale to nám dělá problémy, tak bych ho potřeboval přenastavit, tak s jakým nastavením to makro pracuje?díky

hoboj
29.11.2011, 09:36
Ano, lze pracovat i s jednotlivými díly. Máte možnost to vyzkoušet. Když si to uložíte kopie jako a potom při otevírání souboru naleznete tento soubor (hlavní sestavy) *.iges nebo *.step. Musíte vybrat při otevírání zvolit typ souboru na *iges či *step a nebo všechny soubory. Po otevření se Vám zobrazí celková sestava se kterou si můžete hrát ;)
Samozřejmě s tím jde pracovat, záleží co máte přesně na mysli?
 
Makro stačí vložit do defaultního nastavení Inventoru a potom ho musíte spustit a musí se tam hlavně nastavit cesty v textu jsem Vám to tam napsal "....... " uvozovky musí zůstat ;)
 
Nezkoušel jsem to změnit materiál atd. můžete vyzkoušet a potom porovnat na modelu *.iges
 
Pěkný den

hoboj
29.11.2011, 09:39
Barva lze přidat také již v otevřeném modelu *.iges, takže není potřeba nastavovat při ukládání, ale chce to vyzkoušet rozdíl.

dusek
29.11.2011, 09:52
jde o pálení velkého počtu trubek na 3D trubkovém laseru, dodavatel pracujes formátem iges.poslal jsem mu zkušební sestavu a otevře se mu to jako jedno těleso, tedy že z toho ty jednotlivé díly nedokáže "vyzobat".Nastavením jsem nemyslel iVlastnosti (materiál, barva, ...), ale nastavení formátu vyexpotovaného souboru. Např jestli to bude těleso, plocha, jestli to vyexportuje v NURBS či něčem jiném.nemám teď prostor si s tím makrem hrát, ale mělo by jít ho vložit do jednotlivých sestav a ty následně exportovat, ne? Nastavení jsem pochopil, je to vytvořené i pro "blbce" :-)

hoboj
29.11.2011, 10:19
Co používají za program. Mělo by to jít, protože když si to otevřete sám, tak to lze, záleží možná na programu. Nechal bych to defaultní nastavení. Pokud není, zvolil bych těleso.
 
Makro se může uložit do základní sestavy šablony a poté v otevřené sestavě použít přes makra a ve výběru zvolit default a potom spustit, ale musí se pokaždé přenastavit cesta.

dusek
29.11.2011, 10:31
Používají Solid Něco :-), právě, že už máme vyzkoušeno, že to jedno není, u jednoho nastavení to dělá chyby, u druhého to chyb nedělá, bohužel to správné se musí změnit z defaultniho.


hoboj
29.11.2011, 10:35
Zkuste mu to poslat ve *.step to bude asi SolidWorks nebo něco podobného, chtělo by to vidět přímo u toho co mu to dělá... a záleží co také stačí pro ten stroj, jestli počítá s plochami, nebo se solidem, atd. více informací o stroji přinese lepší porozumnění a nastavení v inventoru ;)

dusek
29.11.2011, 11:12
Všechno toto bylo již projednáno. Nějak se s tím budu muset poprat ... myslel jsem, že mi pomůže Plánovač úloh, ale ten mne neposlouchá, tak jak bych potřeboval ...