Zobrazit plnou verzi příspěvku: převod iam do ipt

RichieH
12.11.2013, 18:24
Dobrý den,nakreslil jsem si v Inventoru sestavu s průhledným skleněným válcem a pokusil jsem se z ní udělat ipt. Použil jsem nástroj odvodit a průhledný válec se změnil na neprůhledný. Zkoušel jsem i jiné postupy, ale z káždého mi vylezlo to samé. V ipt je stále vzhled nastavený na čirý, ale průhledný není, v iam je také nastaven na čirý a průhledný je. Nevíte v čem je problém?Díky

dusek
13.11.2013, 09:03
Dobrý den,jak jste nastavil průhlednost? Je to vlastnost materiálu, např. sklo, nebo jste to pouze "obarvil"?Jinak cíle můžete dosáhnout tak, že si náhradu převedete na víceobjemové těleso (otevřete si náhradu, ve stromě kliknete pravým tlačítlek na odkaz na sestavu, tam vyberete Upravit odvozenou sestavu, otevře se vám okno a v kartě Tělesa vyberte v Odvodit styl Ponechat jednotlivá tělesa - modrá krychlička a žlutá krychlička), těleso se vám převede na víceobjemové těleso, pak můžete ve stromě v záložce Objemová tělesa přiřazovat jednotlivé vlastnosti (pravým tlačítkem na těleso a vlastnosti).

waldosinka
13.11.2013, 09:04
dobry den malo by na to sluzit VALUTpotom sa to da :Začať novú IPT.Ukončiť skicu.Odvodené súčasti a vyberte IAM.Uložiť.pekný den

Pavel Žáček
13.11.2013, 09:08

Postup jste popsala správně, ale proč do toho mícháte Vault? Ten s tím nemá celkem nic společného. Váš postup je jedna z více možností jak vytvořit odvozenou součást ze sestavy.

Cheff
13.11.2013, 09:16
No ono při odvozování součásti nebo sestavy není nastavení grafiky a vzhledů 100% - konkrétně barvy si to přiřazovalo jak chtělo (alespoň co si pamatuji - možná na tom už zapracovali, ale z popisu problému to nevypadá) Má zkušenost s exportovanými barvami po odvození je taková, že je již nezměníte (standardně vlastnosti říkají něco jiného, než se zobrazuje). Spíše než zmíněný postup, bych válci před exportem vrátil výchozí definice materiálů a vzhledů a teprve po vytvoření odvozeného ipt bych přiřazoval materiál přímo v odvozenině... To by mohlo projítPS: Nastavení textur v sestavě má vyšší prioritu než v součásti, proto je v sestavě průhledný (ale zas jen v dané sestavě, pokud sestavu nebo daný díl vložíte jinam vrací se k výchozímu nastavení)

waldosinka
13.11.2013, 09:29
ano tak v tomto pripade odporucam postup ako uviedol kolega vyssie "bych válci před exportem vrátil výchozí definice materiálů a vzhledů a teprve po vytvoření odvozeného ipt bych přiřazoval materiál přímo v odvozenině... To by mohlo projít"

RichieH
13.11.2013, 12:09

Pane Dušek, mohl byste mi ještě jednou popsat Váš způsob? Děkuji V komponentě mám nastaven materiál sklo. Když v odvozenině změním materiál, změní se celá.

dusek
13.11.2013, 12:34
Viz. první obrázek:otevřete si náhradu, klikněte pravým tlačítkem ve stromě na odkaz na sestavu, v mém případě je to Smazat.iam. Vyberte Upravit odvozenou sestavu. Otevře se vám okno, zde v kartě Tělesa vyberte převést na jednotlivá tělesa (v obrázku zakroužkováno). Dejte OK a těleso se vám přemění na víceobjemové.Viz. druhý obrázek:Rozklikněte si ve stromě záložku objemová tělesa. Vyberte si těleso u kterého chcete změnit barvu a opět pravým tlačítkem vyberte Vlastnosti. Zde v barevném stylu tělesa vyberte co potřebujete. dejte OK a mělo by být hotovo.Poznámka na závěr:Když jsem chtěl přemenít válec na dřevěný vzhled, tak jsem v tabulce Vlastnosti tělesa musel zaškrtnout "Odstranit přepsání".

dusek
13.11.2013, 12:36


RichieH
14.11.2013, 12:40

Děkuji za návod. Už to vypadá tak jak má.