Zobrazit plnou verzi příspěvku: pri otvoreni dwg aby bolo vidiet celu suciastku

MarcelStehlik
15.01.2010, 20:55
Dobrý deň,chcel by som sa spýtať, či existuje nejaký malí program ktorý dokáže modifikovať dwg súbor a to nasledovným spôsobom, problém je ten, keď otvorím dwg v AutoCAD-e tak vidím danú súčiastku tak ako som ju ukladal, to znamená ak som mal napríklad priblížený nejaký otvor tak vidím ten a ostatok súčiastky je orezaná, kvôli veľkosti daného monitora, keď vzdialim vidím normálne celú súčiastku, a teraz sa dostávam k tomu čo potrebujem, niečo čo dokáže pretransformovať dané dwg-éčko tak aby som pri jeho otvorení videl pekne celú súčiastku, dá sa to? Alebo existuje nejaká voľba v AutoCAD-e, keď otvorím dwg tak hneď vidím pekne krásne celú súčiastku.Ďakujem za odpovede.

Vladimír Michl
15.01.2010, 21:26
Buď můžete provést "ZOOM Vše" při otevření, nebo lépe před uložením výkresu (tím zajistíte i vytvoření plného náhledu). Lze například předefinovat patřičné příkazy (aby zahrnovaly Zoom) nebo použít reaktory - aby se zoom prováděl automaticky.

MarcelStehlik
15.01.2010, 22:12
Ďakujem za odpoveď, zaujali ma tie reaktory, dalo by sa spraviť niečo také, že pri uložení výkresu sa automatický spustí makro (reaktor) ktorý výkres celí vykreslí tak ako som to vysvetľoval vyššie? Ak áno, veľmi by ste ma potešili :)

Mikemamm
16.01.2010, 00:47
Napada me jednoduche reseni, udelat si makro, ktere bude obsahovat nejprve prikaz zoomvse a uloz, udelat tlacitko a dat do panelu a ukladat pres toto makro.

MarcelStehlik
16.01.2010, 13:07
Že ma toto nenapadlo skôr, ďakujem Vám za pomoc.

Vladimír Michl
18.01.2010, 13:58
Pokud chcete jít cestou reaktoru - postará se o jakékoliv uložení (třeba i jen zavřením okna), pak můžete využít naši utilitu PreSave.
Základní funkce jsou volné, pro pokročilejší funkčnost je potřeba zadat autorizační kód - zdarma v generátoru kódů na vip.xanadu.cz