Zobrazit plnou verzi příspěvku: Přidávání materiálů nefunguje

Capli
21.04.2010, 14:24
Narazil jsem na další problém s AutoCADem 2011. Když přesunu materiál z knihovny na příslušnou plochu, plocha by se měla ihned změnit. Mě se však nový materiál nezobrazí ani v realistickém pohledu ani v renderu.
 
Nevíte někdo jak docílit toho, aby se mi materiály zobrazovaly? Za každou radu budu vděčný :)

Vladimír Michl
21.04.2010, 15:50
Zobrazení materiálů v pohledu je závislé na schopnostech grafické karty, ale v renderu už být musí v každém případě. Dělá vám to i na předdefinovaných materiálech Autodesku nebo jen na vašich? Máte dobře měřítko a (směr) mapování materiálů?

Rostislav Říha
21.04.2010, 16:39
materialy se afaik daji prirazovat podle barev, hladin, entit... overte si, ze to nemate nekde nejak prepsano...

Capli
22.04.2010, 13:34
Upřímně, v AutoCADu ještě nejsem moc zkušený uživatel. Na screenu jsem zachytil zobrazení nastavení výkonu grafiky ihned po instalaci. Chyba se projevuje na materiálech, které jsem instaloval společně s AutoCADem. Moje grafická karta je ATI Mobility Radeon X2300.

Vladimír Michl
22.04.2010, 13:55
Ten použitý vizuální styl ([CMD]VISUALSTYLES[/CMD]) vypadá jako že nemá nastaveno zobrazování materiálů. Ale to nevysvětluje to případné nezobrazování materiálů ve vyrendrovaném obrázku. Operace přiřazení materiálu žádnou chybu nenahlásí?

Capli
23.04.2010, 09:25
U bloku, který jsem dělal ve starší verzi AutoCADu, vložil ho do 2011 mi to však materiály zobrazuje. Když přidávám materiál ať už na něj, či na jiné objekty, nic nefunguje a v příkazové řádce se nezobrazí nic.
Zde je můj výpis Tune Logu:
 
 
Performance Tuner Results LogVersion: 18.1.0.0Date of Last Tune: 22.4.2010
Machine Configuration---------------------Processor Speed  : 1.8 GHzRAM              : 2047 MB
3D Device---------Name             : ATI Mobility Radeon X2300Manufacturer     : ATIChip set         : Mobility Radeon X2300Memory           : 894 MBDriver           : 7.14.0010.630
Your machine contains a 3D Device that is not certified.
As more graphics cards and 3D display drivers are tested, they are added to a list on the Autodesk website.
You can check for updates and download the latest certification list at any time. Run the 3DCONFIG command and click the Check for Updates button.
Current application driver:    acaddm10.hdi
Current Effect Status:----------------------Enhanced 3D Performance:   Available and onSmooth display:            Available and offGooch shader:              Available and using hardwarePer-pixel lighting:        Available and onFull-shadow display:       Available and onTexture compression:       Available and offAdvanced material effects: Available and on
Available application drivers and effect support:-------------------------------------------------Software driverEffect support:
  Enhanced 3D Performance:   Not applicable  Smooth display:            Not applicable  Gooch shader:              Software emulation only  Per-pixel lighting:        Not applicable  Full-shadow display:       Not applicable  Texture compression:       Not applicable  Advanced material effects: Not applicable
Autodesk driver:  Not CertifiedEffect support:
  Enhanced 3D Performance:   Available  Smooth display:            Available  Gooch shader:              Available  Per-pixel lighting:        Available  Full-shadow display:       Available  Texture compression:       Available  Advanced material effects: Available

Capli
23.04.2010, 22:14
Již jsem se trochu přiblížil problému. Materiály, které vkládám z Palety nástrojů -> Materiály, fungují. Nefungují pouze materiály, které chci přidat z Prohlížeče materiálu (Material Browser). Když však materiál z tohoto umístění přesunu do Palety nástrojů, materiál se tam zobrazí na kostičkovaném podkladě, ale když ho chci přidat do výkresu, napíše mi to hlášku "The style for this tool has not been saved with the drawing. - To ensure that the tool will work properly, the style must be saved first. You should save this drawing now."
Výkres jsem tedy uložil, přesunuji materiál znovu do výkresu, ale vyskočí na mne hláška (viz. připojený obrázek) aťˇzvolím jakoukohliv možnost, opět na mne vyskočí hláška, kterou jsem napsal výše, abych uložil výkres. Ale ať ukládám, jak ukládám, nechce mě to pustit dál.
 

Capli
23.04.2010, 22:33
Vyřešeno, stačí po vložení materiálu z Prohlížeče materiálů do Palety nástrojů, uložit a poté pravým kliknutím myši na příslušný materiál zvolit "Refresh Image".
Otázkou však zůstává, proč materiály nelze vkládat do výkresu rovnou tak, jak je tomu demonstrováno na videu níže a proč mají materiály přesunuté do Panelu nástrojů naprosto stejnou šedou barvu.
 
http://www.youtube.com/watch?v=Xfg59puZa3Y