Zobrazit plnou verzi příspěvku: Příkazy v kontextových nabídkách

jirka h
13.01.2006, 10:00
Dobrý den, zajímalo by mne, zda lze nějakým způsobem vyvolat kontextovou nabídku pro úpravu tabulky nebo OLE objektů a pod., aniž bychˇmusel mít aktivní volbu "Místní nabídky na kreslicí ploše" ??
nebo...
lze alespoň tyto příkazy (přidat řádek do tabulky, sloučit buňky, apod.) přidat nějakým způsobem do panelů nástrojů nebo je vyvolat z klávesnice příkazem ?
V žádném případě totiž nechci mít aktivní výše uvedenou volbu "Místní nabídky na kreslicí ploše", protože mi komplikuje kreslení. Problém je v tom, že pokud tuto volbu zapnete, reaguje AutoCAD na potvrzení pravým tlačítkem myši (enter) až při uvolnění tohoto tlačítka a ne už při jeho stisknutí.
Díky. J.H.

Mantlík
13.01.2006, 10:27
Obecně můžete jakýkoliv příkaz přidat do panelu nástrojů (toolbar) -závisí na verzi acadu (do 2005 nebo od 2006).
Stejně tak všechny příkazy můžete zadat v příkazovém řádku - ať plným názvem, česky, anglicky s podtržítkem vpředu anebo nadefinovanou zkratkou

jirka h
13.01.2006, 10:51
[QUOTE=Mantlík]
Obecně můžete jakýkoliv příkaz přidat do panelu nástrojů (toolbar) -závisí na verzi acadu (do 2005 nebo od 2006).
Stejně tak všechny příkazy můžete zadat v příkazovém řádku - ať plným názvem, česky, anglicky s podtržítkem vpředu anebo nadefinovanou zkratkou
[/QUOTE]
Mám verzi 2006. Právěže se obávám, že toto pro výse uvedené příkazy neplatí

Machacek
13.01.2006, 10:59
Proč by to podle Vás nemělo v 2006 jít?
Myslím že přidání vlastního tlačítka by mělo fungovat obdobně jako dřív.
Pravým tlačítkem kliknout na lištu tlačítek -> volba vlastní -> vytvořit nové tlačítko pro příkaz a to potom přetáhnot do panelu, ve kterém ho chcete mít.

Mantlík
13.01.2006, 11:27
Dobře píšete MĚLO BY   - dle autodesku dokonce pomocí CUIlépe a rychleji ....
Vypadá to ale, že zkušenosti s CUI nejen moje (viz jiná témata) tomu neodpovídají
Nicméně nenechte se odradit a zkuste to - třeba Vám to půjde lépe

Machacek
13.01.2006, 11:40
Nesnažil jsem se hodnotit uživatelské pohodlí či rychlost s vytvořením tlačítka, spíš jenom to, že to jde. Zkusil jsem si cvičně udělat svoje tlačítko na příkaz _copy a funguje bezproblémově, i vytvoření ikonky. Jsou tam trošku jiné postupy než dřív, ale myslím, že dělat se s tím dá. Aspoň to základní.
Zatím mám 2006LT nainstalováno přes 1 týden, takže se s tím sžívám. Příjemně mě překvapila migrace z 2004LT, která proběhla bez nějakého problému.

jirka h
13.01.2006, 11:50
Ano, tohle všechno, o čem se tu píše, je jasné.... Problém je, že asi vůbec neexistuje příkaz, který by přidal řádek do tabulky nebo sloučil buňky a pokud ano, kde najdu jeho název ?? Tyhle příkazy (pro tabulku a OLE objekty) vůbec v seznamu příkazů nejsou a bez zapleho menu na pravém tlaćítku myši je vůbec nelze provést

jirka h
16.01.2006, 09:06
Nešla by alespoň napsat nějaká jednoduchá utilitka, která by zajistila, aby (i při aktivních kontextových nabídkách) způsobila, že pravé tlačítko myši bude reagovat už při jeho stisku a ne až při jeho uvolnění, tak jako to funguje v případě, že nabídky jsou vypnuté ? Již existuje utilita (QuikPik), která tohle řeší s levým tlačítkem myši při kliknutí na menu nebo na tlačítko panelu nástrojů, ale s pravým tlačítkem to nefunguje...